Heeten JO19-1 1 - 4  BAS JO19-1
27-5-2017, 15:00 uur
Heeten, Dorpsstraat 1 Heeten

Bekerfinale jo-19 door de ogen van de tegenstander, Beker winnaar BASjo-19

De dag na het kampioenschap waar elke dag naar uitgekeken werd was aangebroken. Zaterdag 27 mei stond Heeten in de bekerfinale tegen BAS. Er was een bus van TCR geregeld waarmee we naar Dronten werden gebracht en gehaald.

BAS was een onbekende tegenstander voor ons en we wisten dus niet wat we moesten verwachten. Wel wisten we dat we vanuit onze eigen krachten moesten gaan voetballen omdat we dat het beste kunnen. Het beloofde een warme dag te worden waar de 30 graden wel eens aangetikt kon gaan worden.

Na aankomst in Dronten was er nog tijd genoeg om even rustig aan te doen voor we moesten gaan omkleden. Er volgde een op het oog scherpe warming-up en iedereen bleek er met het hoofd goed bij te zijn. Na de warming-up bleek dat de wedstrijd voor ons nog niet afgelopen was. Hier moesten penalty’s genomen worden waardoor het erg lang duurde voor we eindelijk het veld op konden voor het begin van de wedstrijd.

Uiteindelijk begon de wedstrijd dan, veel publiek uit Heeten langs de kant en een prachtige groen-witte rook invasie achter het doel van BAS. Heeten leek in het begin vrij goed mee te kunnen met het spel van BAS. Het had veel balbezit achterin maar wist de gaten bij BAS achterin nog niet echt te vinden. De buitenspelers van BAS bleken al vroeg in de wedstrijd snel en beweeglijk te zijn. Hier had Heeten het lastig mee. Na 15 minuten was het BAS die er via de zijkanten doorkwam, de bal werd voorgegeven en na het niet goede wegwerken van de bal stond er een speler van BAS opeens één op één met Niels. Hij faalde niet, 0-1. Hierna creëerde Heeten veel kansen vooral uit dode spelmomenten. Veel corners en vrije trappen werden verdiend. Dit resulteerde helaas niet in een doelpunt. Na een half uur was het opnieuw BAS wat uit een counter gevaarlijk werd. De bal werd diep gespeeld naar een speler die ruim 3 meter buitenspel stond maar de scheidsrechter negeerde het vlaggen van onze grensrechter. De aanvaller faalde opnieuw niet en zette de 0-2 dus onterecht op het scorebord. Dit was een mentale klap voor Heeten. Veel irritatie werd op de scheidsrechter gericht en hierdoor werd het spel niet veel beter. Dit resulteerde ook in het niet meelopen met je eigen man en na 40 minuten stond er weer iemand in de zestien één op één met Niels. Dit leidde tot een 0-3 ruststand.

In de rust werd er veel gemopperd maar het was nog niet gedaan. We hadden ons niveau bij lange na niet gehaald en er moest in ieder geval gevochten worden in de tweede helft.

De tweede helft was het inderdaad Heeten wat de toon zette. Het wist al gauw een paar goede kansen te creëren waar helaas geen doelpunt uit viel. Na 20 minuten bleek het toch niet Heeten haar dag te worden. De bal wilde er gewoon niet in. BAS lag vaak op de grond en wist daardoor geregeld een beetje tijd te rekken. Na een 35 minuten was het Heeten wat opnieuw een vrije trap op de rand van de zestien kreeg. Shannon Nijhoff legde opnieuw aan voor de bal en wist door de muur heen toch de goede keeper van BAS te verschalken. 1-3! Toen was er weer iets van hoop binnen de ploeg. Even later was het Arno Hendriks met een goede actie maar het schot was aan de zachte kant waardoor de keeper hem zo op kon pakken. 5 minuten voor het einde was de ban dan echt gebroken. BAS wist na een counter en geklungel in de verdediging de 1-4 op het scorebord te brengen. Heeten heeft in de tweede helft gevochten voor wat het waard was maar het heeft niet mogen leidden tot de dubbel. Volgend seizoen beter!

Dit was voor ons (BASA1) de laatste wedstrijd, volgend jaar iedereen door naar de senioren en er zijn een paar man die stoppen. Succes allemaal