VVOG A2 0 - 8  BAS JO19-1
20-2-2016, 12:30 uur
De Strokel, Strokelweg 1 Harderwijk

VVOG A2 - BAS A1 "Weer een beetje beter geworden"

De strijd om de eerste plaats heeft BAS A1 helaas op moeten geven nadat men onlangs in Lelystad tegen Unicum A1 met 3-2 verloren had. Alleen een wonder kan er nog voor zorgen dat BAS A1 kampioen gaat worden. Unicum moet dan ergens 7 punten laten liggen en gezien de hoge kwaliteiten van dit team zien we dat nog niet zo snel gebeuren. Maar de bal kan raar rollen, dus de Parels van de polder moeten ook de plichtmatige overwinningen blijven boeken.

De wedstrijd tegen VVOG A2 was enigszins gedevalueerd omdat VVOG slechts 7 eigen spelers tot de beschikking had. Getracht is nog om de wedstrijd te verplaatsen, wat niet is gelukt. Klasse van VVOG dat men de wedstrijd gewoon door liet gaan, want vaak zie je dat er dan schimmige uitvluchten worden bedacht.

BAS had de opdracht meegekregen op passioneel aan de wedstrijd te beginnen en vol druk te zetten op VVOG. Kansen creëren en laten zien we de beste was vandaag. Van VVOG werd verwacht dat men kick and rush zou gaan spelen, en daarom was de Biddinghuizer defensie er op ingesteld dat ze alle luchtduels moesten winnen en dan zo snel mogelijk de voorwaartsen moesten opzoeken. Burgers en van Dijk, de beide BAS trainers, hadden zichtbaar plezier vandaag, want ondanks slordige spelmomenten voerden hun brigade de opdrachten perfect uit. Het duurde wel lang voordat het duidelijke overwicht ook in doelpunten werd omgezet maar na ruim een half uur speeltijd was daar eindelijk de 0-1. VVOG zette een aanval op. De lange bal werd onderschept door Jesper Claassen, die na een rush door de as van het veld een prima steekbal gaf op de kruisend weggelopen Patrick Timmerman. De spits rondde hierna scherp en doeltreffend af. 4 Minuten later stoort middenvelder Maikel de Leeuw sterk en geeft de bal mee aan een opkomende middenvelder. Weer een lekker steekballetje brengt nu Niels Mangnus in stelling en met een leep hoog balletje weet hij de, te ver voor zijn doel staande, keeper te verschalken en de 0-2 op het scorebord te zetten. 2 Minuten voor de thee werd weer een aanval van VVOG sterk opgevangen door de Biddinghuizer defensie en de razendsnelle counter over links werd in perfectie uitgevoerd door linksbuiten Joran Petersen. Hij haalde op snelheid de achterlijn en bracht de bal voor ter hoogte van de 2e paal op spits Patrick Timmerman. Met een prima kopstoot ramde Patrick de 0-3 tegen het net, waarna de kleedkamer werd opgezocht voor de thee.

In de rust, tevreden trainers. Tevreden over de uitvoering van de tactiek, de speelwijze en vooral de passie en inzet. Niet geheel tevreden over het aantal slordigheden. Met dat in het achterhoofd kwamen de Parels van Polder ongewijzigd het veld weer op lopen voor aanvang van de tweede helft.

Gerwin Schaap, bijna weer helemaal terug op het oude niveau, na lang weg te zijn geweest van een armblessure, speelt zich in de 52e minuut prima vrij en schiet de bal voor. De bal komt bij een ongelukkige verdediger van VVOG die de bal in eigen werkt. De 0-5 in de 69e minuut werd gemaakt vanuit een ingooi van Jerry van Lienden. De bal stuiterde over een verdediger heen en kwam voor de voeten van spitta Timmerman, die zijn 3e van de dag er in schoot. Een paar minuten later werd een aanvaller van BAS A1 gevloerd in het strafschopgebied. Patrick Timmerman's zelfvertrouwen is na 3 doelpunten zo gegroeid dat hij zonder aarzelen de bal opeist en vlekkeloos binnenschiet 0-6. In de 37e minuut onderschept Patrick Timmerman de bal en brengt Gerwin Schaap in doelrijpe stelling. Sheep is in de wedstrijd gegroeid en schiet de 0-7 prima binnen. In de slotffase van de wedstrijd wurmt Jerry van Lienden zich door de verdediging heen en luttele ogenlikken later ligt de bal in het doel van VVOG. Wederom door een Harderwijker binnengeschoten.

Een plichtmatige overwinning. Volledig terecht en ook de uitvoering van de Biddinghuizenaren mocht er wezen. In een competitie waar het nergens meer om lijkt te gaan, moet je wel steeds maar weer de discipline opbrengen om de wedstrijden goed te blijven spelen. Door een goede speelwijze en met de juiste inzet en discipline worden spelers beter. En dat is het hoofddoel van team BAS A1; beter worden. En gezien het verloop van de wedstrijd van vandaag en natuurlijk ook gezien de uitslag, is die missie geslaagd. Weer een beetje beter geworden.

Volgende week is BAS A1 vrij.

Opstelling BAS A1: Hessel Bregman - Luuk Wester - Jesper Claassen - Marcel de Boer - Ruben Stuifzand - Patrick Timmerman - Niels Mangnus - Walid el Achak - Maikel de Leeuw - Jerry van Lienden - Joran Petersen - Tim Süter - Karst van Dijk - Gerwin Schaap