BAS JO19-1 - Lelystad '67 A2 : 6-1

BAS JO19-1 6 - 1  Lelystad '67 A2
12-9-2015, 12:00 uur

BAS A1 - sv Lelystad"67 A2 "Dat smaakt naar meer"

Na de blamage van vorige week, waar BAS A1 door onderschatting en gebrek aan inzet het onderspit moest delven tegen OWIOS A1 en daardoor uit de bekercompetitie werd gewipt, stond vandaag de eerste competitiewedstrijd op de agenda.

In de voorafgaande trainingsweek hebben de mannen van BAS A1 behoorlijk wat voor de kiezen gehad aan verwijten van de coaches tijdens de trainingen. Dat "het" anders moest was wel duidelijk. Het spreekwoordelijke vaatje werd gewisseld en na een pittige wedstrijdbespreking gingen de gezichten op strak en was er sprake van concentratie. Een gedegen warming up waarin al te zien was dat BAS A1 behoorlijk kan ballen, ging vooraf aan een spetterende begin. De vlammen sloegen er af en het veldspel was adembenemend. Eén keer raken, snel de volgende linie opzoekend en direct de spitsen inspelen. Dat is altijd de bedoeling van voetbal maar BAS A1 speelde ook geheel volgens deze bedoeling en opdracht. Onder aanvoering van aanvoerder Jeffrey Overeem werd er fel begonnen aan de wedstrijd.

Met toch wel een beetje angst richting de tegenstander begonnen de mannen van de A1 aan de wedstrijd. Tikki Takka, al bij de eerste opbouw naar voren. 1 x raken en de bal was binnen no time bij de voorwaartsen. Zo zie je maar dat een matige generale (OWIOS) vaak een opmaat is naar een goede uitvoering. sv Lelystad is een ploeg met enorm veel kwaliteit en wanneer deze ploeg een team wordt, zullen ze bovenin de competitie gaan meedraaien. Hier zag je het verschil tussen beide ploegen. sv Lelystad speelde om de acties en de doelpunten, terwijl BAS A1 samen naar een goed resultaat op zoek was. En dat was het verschil tussen de beide ploegen. Individueel hebben beide teams geweldige spelers met individuele acties in huis. Maar BAS speelde dit als team uit, vandaar de terechte uitslag. Die ook nog veel hoger had kunnen uitvallen. Maar dat zou een geflatteerde uitslag in de boeken hebben gebracht. Want Lelystad is een geduchte tegenstander die de komende tijd alleen maar beter zal gaan worden.

BAS begon geweldig aan de wedstrijd wat vooral te zien was in het combinatievoetbal en de samenwerking tussen de 3 linies en al in 7e minuut was het raak. Door een prima onderschepping op het MV kreeg Joran Petersen de bal die hij perfect voorschoot, waarna Patrick Woud de bal lekker binnenschoot. Daarna was het een spel tussen 2 gelijkwaardige ploegen waar de verdediging en keeper Hessel Bregmaneen paar keer in moesten grijpen. Maar het overwicht was voor BAS. Karst van Dijk stoomde, zoals vooraf was afgesproken in de 21 minuut van achteruit op en bediende Patrick Woud voor een mogelijkheid/kans. Hij schoot helaas over. Maar een minuut later was het dezelfde Patrick die na een mooie verovering door de strijdende middenvelders van BAS, hard en laag spits Patrick Timmerman bedient, die de 2-0 binnen schiet. In de 25e minuut een prima balverovering van linksback Ruben Stuifzand die de bal in 2e instantie voor weet te krijgen waarbij Patrick Timmerman de bal tegen de keeper aankopt. In de 26e minuut weer een prachtige aanval waar Niels Mangnus de bal hard voorschiet en Patrick Timmerman schiet keihard op het doel, waar de keeper met een geweldige reflex de bal er nog uit ranselde.

In 32e minuut komt BAS A1 op een 3-0 voorsprong nadat Joran Petersen eerst de bal verloor en direct zelf weer herovert. Hij geeft de bal vanaf de linkerflank perfect voor op de cross inlopende Patrick Timmerman die de bal heerlijk inkopt. In 38e speelminuut, een van Basten-achtige goal werd er gemaakt door de spits van SVL die ongedekt achter in het 5 meter gebied stond en vrij kon uithalen. Dekkingsfoutje en sv Lelystad gelooft er weer in bij een 3-1 stand. Maar 6 minuten later onderschept de 'Koning van de Assists' Joran Petersen de bal weer eens en geeft de bal mee op Patrick Woud die een prachtige goal maakt. Rustand 4-1 en daar viel niks op af te dingen.

Iets opportunistischer begon BAS aan de 2e helft, want het doelpuntjes en actietjes maken zit er nog steeds in bij de meeste spelers. Het geweldige teamspel van de eerste helft maakte nu plaats voor een ietwat egoïstischer spelletje van de Biddinghuizenaren.

Maar dan…….In de 51e minuut gaat Jeffrey Overeem een onmogelijk duel aan met 3 tegenstanders aan de rechterkant van het veld. Hij speelt zich geweldig vrij en speelt de vrijlopende Jerry van Lienden in de loop aan. Het passje op zich al was van grote schoonheid maar hoe Jerry deze kwalitatief perfecte pass binnenschoot was geweldig. Direct in de loop haalde hij verwoestend uit en de bal verdween in de verre hoek 5-1. Een schitterende goal van een adembenemende schoonheid, veruit de mooiste van de dag.

In de 2e helft moest ook Hessel Bregman wat meer in actie komen. In de 53e minuut voorkwam hij een tegendoelpunt door schitterend een 1:1 actie te onderscheppen. En aan het slot van de wedstrijd zagen we een redding die hij ook al maakte in de warming up, vliegend naar de bovenhoek de bal wegstompend. Prachtig. In de 62e minuut zet Ruberto "Carlos" Stuifzand door over de flank en schiet de bal voor waarbij Jerry van Lienden wederom de bal hard en laag achter de keeper schiet en de wedstrijd definitief op slot schoot met een stand van 6-1. Een minuut later kreeg Patrick Timmerman nog een kans op een goal maar de bal belande tegen de paal. In de 80e minuut komt Joran nog 1:1 met de keeper maar ook hij weet niet te scoren. 3 Minuten voor tijd probeerde Gerwin Schaap de ver voor zijn doel staande keeper nog te verschalken met een leep lobje, maar de bal was net iets te zacht.

Een meer dan terechte overwinning op een eveneens sterke tegenstander. Dat smaakt naar meer!

Opstelling BAS A1: Hessel Bregman - Marijn Stuizand (Jesper Claassen 45') - Patrick Timmerman - Niels Mangnus (Gerwin Schaap 65') - Maikel de Leeuw - Karst van Dijk - Ruben Stuifzand (Marijn Stuifzand 70') - Joran Petersen (Jerry van Lienden 45') - Patrick Woud (Joran Petersen 75') - Walid el Achak - Jeffey Overeem

Volgende week komt mede-titelkandidaat Unicum A1 op bezoek op sportpark "De Schelp". De wedstrijd begint om 12.00 uur. Mooi moment om voor het vertrek naar Ermelo de talenten van BAS A1 aan het werk te zien.