BAS JO19-1 - Zeewolde A2 : 4-1

BAS JO19-1 4 - 1  Zeewolde A2
2-5-2015, 12:00 uur

Zeewolde thuis

Met 6 B1 spelers in de gelederen starten we met een 1-4-3-3 systeem waarbij Karst moest doorschuiven bij BB. In het begin was het een beetje aftasten waarbij BAS A1 altijd de vervelende oplossingen zoekt in de lange bal. Want dan heb je zelf geen problemen meer en ben je van de bal af. Dit duurde een kwartiertje waarna BAS A1 redelijk begon te spelen. Er werd op de helft van Zeewolde gespeeld en de gasten kwamen niet in het spel voor. Gezien de kansen en mogelijkheden doemde het beeld van de eerste wedstrijd tegen Zeewolde weer op waar een schamele 2-1 overwinning werd behaald uit meer dan 20 kansen. Ook nu creëerde BAS veel kansen en mogelijkheden en ook nu werden die weer om zeep geholpen. Waarna Zeewolde met 1 kans de stand op 0-1 wist te brengen. Totaal tegen de verhoudingen in, maar dat zie je altijd in dit soort wedstrijden. Er was overigens totaal geen paniek na dit doelpunt want de krachtsverhoudingen waren te groot.

In de tweede helft werd deze verhouding omgezet in resultaat. Constant balbezit leverde vele kansen op en uiteindelijk was de 4-1 overwinning een knappe te noemen. 10-1 had ook gekund. BAS A1 was erg sterk inde duel’s vandaag en deze levereden vaak BB op. Goed veldspel - goede posities innemend en prima aanvallen variërend over links en rechts brachten mooie doelpunten op. Maar vooral een prima ogend spektakel. Toeschouwers hebben genoten van BAS A1. En als die tevreden zijn, is de trainer het ook.
1e Helft: In de 5e minuut schiet Karst de bal voor vanuit en vrije trap en Sven schiet de bal goed voor. Helaas mist Thomas deze eerste kans. In de 13e minuut schiet Brandan in maar de bal werd van de lijn gehaald door een verdediger. In 25e minuut de eerste kans (en zeker niet de laatste) van Niels. Hij komt 1:1 met de keeper en mist. Ook Sven mist in de zelfde minuut in een duel met de keeper. In de 33e minuut scoort Zeewolde de 0-1. Een goede counter over meerdere schijven brengt de bal bij Nigel die ook de keeper weet te raken.
2e Helft: Nigel gaat 1:1 aan met de keeper in de 47e minuut waar Jerry helemaal vrij voor het doel staat. Patrick passt Jerry in en deze schiet de bal prima voor op de inkomende Nigel die de 1-1 binnen schiet in de 49e minuut. Een prachtig steekpassje van Sven op Niels werd helaas door Niels naast geschoten in de 64e minuut. Een goede combinatie tussen Karst en Walid brengt Niels in positie. En jawel hoor, hij schiet de bal er in 2-1. In de 74e minuut staat Sven buitenspel en hij luistert naar niemand maar krijgt toch de bal en schiet, vreselijk lelijk, BAS op een 3-1 voorsprong. De 78e minuut. Een diepe bal van Marcel op Jerry. Jerry legt weer prachtig voor en Sven loopt de 4-1 binnen. Het moet nog even gezegd. In de 42e minuut een prima aanval die perfect wordt voorgegeven op ongeveer 1 meter van de 2e paal. Kortom, beter kun je ze niet hebben. Niels komt er hard aan - en schiet de bal over het doel. Eindstand dus 4-1