BAS JO19-1 - ESC A1 : 3-2

BAS JO19-1 3 - 2  ESC A1
18-4-2015, 13:00 uur

18 april ESC thuis

In een periode waar niks meer te winnen of verliezen valt kan er sprake zijn van motivatie problemen. Geen druk en geen belang leid vaak tot moeilijke wedstrijden. Vooraf hebben we er over gesproken en het was ook te zien in het verschil tussen de eerste en tweede helft. De eerste was gewoon slecht te noemen, waar de lange ballen tactiek een gevolg was van de matige inzet en beleving. Opdrachten werden vergeten en niet uitgevoerd. De tweede helft daarentegen was een goede. Waar nu wel de voetballende oplossingen gezocht werden over 2 flanken. Waar een goede inzet werd getoond en waar uiteindelijk de verdiende overwinning uit kwam. ESC had in de eerste helft met 3-0 voor moeten staan, maar verzuimde de open kansen af te maken. BAS had met een groter verschil de wedstrijd moeten beslissen in de tweede helft want ook wij kregen mega kansen.
1e Helft: BAS start goed en creëert een aantal mogelijkheden waarbij de 3 kansen van Niels in de 14e minuut de beste was. Maar geen van de drie schotjes raakte het net. In dezelfde minuut krijgt Jesper de bal van Thomas en schiet hard in de hoek maar de keeper werkte de bal tot corner. In de 26e minuut omspeelt de spits van ESC vanuit een counter Ruben en maakt 0-1. In de 40e min. maakt Maikel de gelijkmaker uit een pass van Thomas 1-1.
Wissels 1e helft / Rust: Karst voor Marc (40'). Jerry voor Brandan (45')
2e Helft: BAS begon sterk aan de tweede helft maar ESC komt op een 1-2 voorsprong door een afvallende bal cross in te schieten. In de 57e minuut schiet Jerry de bal prefect hard en laag voor het doel maar Niels verzuimde zijn tweede grote kans van de dag in het doel te schieten. Niels regelt een vrije trap in de 67e minuut en Jesper schiet de bal over de muur onberispelijk binnen met de BINNENkant van de voet. Mooi goaltje. Karst speelt Patrick aan in de diepte en deze gelegenheidspits lobt de bal over de keeper en soort de winnende.