BAS JO19-1 - DVS '33 Ermelo A2 : 1-2

BAS JO19-1 1 - 2  DVS '33 Ermelo A2
21-3-2015, 12:00 uur

BAS A1 - DVS "33 A2 "Spektakel"

Staand op de 2e plek met 5 punten achterstand op de gasten uit Ermelo die vandaag in voltallige bezetting naar Biddinghuizen waren afgereisd, beloofde het vandaag een lekker voetbalmiddagje te gaan worden. DVS "33 A2 en BAS A1 zijn de sterkste 2 uit de competitie en vandaag zou blijken of DVS "33 de platte kar uit de stalling kon gaan trekken, of dat BAS A1 nog aanspraak zou gaan maken op de titel.

Bij BAS was alles in het teken van het winnen gesteld en de mannen begonnen gemotiveerd aan de wedstrijd. Echter na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Veldman werd ook direct duidelijk dat DVS "33 A2 niet achterover ging leunen vanwege de 5 punten voorsprong. Ook zij gingen voor de 3 punten vandaag. Een beetje beduusd van dit gegeven had BAS A1 behoorlijke moeite met de Ermelose druk in de eerste 10 minuten. Met dichtgeknepen billen redde BAS A1 het om deze fase zonder kleerscheuren door te komen. DVS was de absolute bovenliggende partij maar het was linkerspits Thomas de Gier die in de 7e minuut van de wedstrijd een inschattingsfout van de keeper goed doorzag en net voor hem de bal wegkaapte. Het schot dat volgde was net iets te zacht waardoor een DVS verdediger de bal net voor de doellijn kon wegschieten.

Na 10 minuten zagen we een gelijkopgaande strijd waar beide teams probeerden kansen en mogelijkheden te creëren. En die waren er zat. Vanaf dit moment was het een spektakelstuk waar alle spelers in het veld een dik compliment voor verdienen. Wat een strijd en passie. Zonder elkaar te ontzien maar zeker met respect voor elkaar. Een echte kampioenswedstrijd. Natuurlijk lopen emoties wel eens wat op en zijn er altijd meningsverschillen. Maar vandaag hebben we weer eens reclame mogen zien voor het mooie voetbalspelletje. Met dank aan de hoofdrolspelers van dit spektakel; de 22 spelers. In de 22e minuut kreeg DVS een kans gelijk aan die van Thomas in de 7e minuut en ook hier bracht geluk de redding in de vorm van de paal. 4 Minuten voor tijd was het keeper Ruben Bosch die de 0 hield door op de lijn de bal te keren die uit een klutsbal in het 5 meter gebeid voor de voeten van de spits kwam.

In de welverdiende rust werden de puntjes nog even op de i gezet en begonnen beide teams aan het tweede bedrijf van het spektakel. En in het zelfde tempo en met de zelfde strijdplannen begonnen beide teams weer van voor af aan op elkaars doelen af te stormen. DVS "33 met hun technische kwaliteiten en BAS zette daar nog meer strijd en passie tegenover. En nu was het BAS dat een beetje meer overwicht op DVS had. Al in de 1e minuut na rust was het gelegenheids rechtsbuiten Patrick Timmerman die op de flank aangespeeld werd en de bal hard een laag voorschot op de inkomende Thomas de Gier. Helaas schoot Thomas de bal voorlangs, maar de Ermeloërs waren gewaarschuwd. BAS was niet tevreden met 1 punt. En ook net als bij de eerste grote kans van BAS volgde er nu weer een uitval van DVS die uiteindelijk voorlangs geschoten werd. In de 53e minuut was het een fout van de keeper van DVS waardoor Stefan Timmerman in balbezit kwam, maar hij miste deze grote kans door tegen de paal aan te schieten. De paal en lat waren vandaag goede hulpmiddelen voor beide keepers. Ruben werd in de eerste helft geholpen en BAS A1 wist 4x de paal of de lat te raken. In de 65e minuut speelt Stefan Timmerman Jerry van Lienden in de diepte aan. En deze B1 speler weet met dit soort situaties om te gaan en brengt BAS A1 op een 1-0 voorsprong na goed binnen te schieten. Met een beetje meer geluk had BAS hier al op een 3-0 voorsprong kunnen staan als men de grote kansen had afgemaakt. Assistent grensrechter Jannick Klopman vlagde voor buitenspel maar de scheidsrechter negeerde zijn signaal in de 75e minuut en DVS profiteerde hiervan en bracht de stand met 1-1 weer in evenwicht. 5 Minuten voor tijd maakte DVS de winnende treffer nadat BAS een nog aanvallender tactiek had gekozen waarbij het gevaar natuurlijk aanwezig is dat er schade opgelopen kan worden. De uitstekend spelende Jesper Claassen zette de verdedigende actie iets te laat in waardoor de DVS spits met een gestrekt been de bal net voor hem kon veroveren en 1 op 1 met Ruben Bosch kwam te staan. Hij scoorde de 1-2 door laag en hard in de hoek te schieten.

Beide doelpunten van DVS A2 waren discutabel maar we kunnen er mee leven. Wat betreft de teamgeest, inzet en beleving kunnen we allemaal trots zijn op de Parels van BAS A1. Want ze hebben, samen met DVS "33 ons een prachtige strijd voorgeschoteld waarbij een gelijkspel een meer terechte uitslag was geweest die de verhoudingen goed had weergegeven. Maar ook aan 1 punt zou BAS geen genoeg gehad hebben vandaag want DVS laat zeker geen 5 punten meer liggen op hun kampioenspad.

Bij DVS gaan ze de voorbereidingen starten voor het kampioensfeest en bij BAS gaan ze even de scherfjes lijmen over de teleurstellende uitslag. Maar dit team zal er zeker volgende week weer staan om een goed resultaat neer te zetten tegen VVOG A2. Deze wedstrijd begin om 14.30 uur op sportpark De Strokel in Harderwijk.

Opstelling BAS A1: Ruben Bosch - Martijn Boer - Jesper Claassen - Stefan Timmerman - Marijn Stuifzand - Nigel Kerkhoff (35' Luuk Wester) - Patrick Timmerman - Niels Mangnus - Marc van Nieuwenhuizen - Thomas de Gier - Maikel de Leeuw (Jerry van Lienden 60')