Lelystad '67 A2 2 - 6  BAS JO19-1
6-12-2014, 11:30 uur
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

sv Lelystad A2 - BAS A1 "Ergernis"

Ergernis, dat is het juiste woord dat achterblijft na de wedstrijd gezien te hebben van sv Lelystad A2 tegen de "Parels van de Polder" uit Biddinghuizen.

Hoe kan het zijn dat getalenteerde voetballers zo'n belabberde instelling en mentaliteit laten zien op het veld. Het gaat hier niet over BAS A1, maar over de tegenstanders van vandaag. sv Lelystad, toch een gerespecteerde club uit de regio met een prima jeugdopleiding. Maar wat de spelers van sv Lelystad A2 vandaag lieten zien was tenenkrommend en moet de club plaatsvervangende schaamte opleveren. "Hadden wij maar een paar spelers van hen erbij, zal de begeleiding van BAS A1 gedacht hebben, dan hadden wij nu bovenaan gestaan?" Want aan individuele kwaliteiten ligt het bij sv Lelystad A2 niet. Waarom maak je je druk om de tegenstander hoor ik u als trouwe volger van de wedstrijdverslagen denken. Ik maak me hier druk om, omdat je als begeleiding ineens met heel andere zaken bezig moet zijn dan moet voetballen. Hoe houdt je je team rustig. Hoe ga je om met dit "soort" tegenstanders. Kom je wel zonder blessures van het veld? En jawel hoor, een uit frustratie aangegane harde charge zorgde ervoor dat aanvoerder Martijn Boer gehavend het veld moest verlaten na 40 minuten spelen. Niet dat daardoor de overwinning in gevaar kwam, maar deze instelling en mentaliteit levert niet alleen problemen op voor het team zelf, maar vooral voor de tegenstanders en dat was BAS A1 vandaag.

Een overigens prima leidende scheidsrechter van sv Lelystad liet de beide teams lekker voetballen en al snel in de wedstrijd kwam sv Lelystad op voorsprong door een voorzet over de ongelukkige keeper Ruben Bosch heen te schieten in de 2e minuut van de wedstrijd. 3 minuten later trekt BAS A1 de stand gelijk doordat de middenvelders van SVL en fout maakten en Nigel Kerkhoff de bal kreeg en snel Stefan Timmerman aanspeelt. Stefan benut bijna elke 1:1 situatie met een keeper zo ook deze en bracht de teams weer in evenwicht. Eén klein foutje en direct was er grote onenigheid in het Lelystadse team. Shirts gaan uit, spelers schelden op de coach en lopen zelfs uit het veld. Vinden ze het gek dat ze niet in de A1 staan? Na een dekkingsfoutje in de BAS defensie komt Lelystad in de 8e minuut op een 2-1 voorsprong na een goed gemikte kopbal. Een minuut later scoort Stefan Timmerman de 2-2 na een prima steekbal van Nigel Kerkhoff en weer slaat de vlam in de pan bij sv Lelystad. Dat het onderling niet goed zit in dat team is een "understatement". De Lelystedelingen zijn nu zo van slag dat de hele wedstrijd uit hun handen glipt. BAS A1 kan nu zijn weg vervolgen richting het doel van SVL en het werk plichtmatig afmaken. Goed voetbal was er niet te zien vandaag aan BAS zijde, met dank aan de belabberde instelling van de spelers van sv Lelystad die een groot voorbeeld moeten nemen aan hun keeper. 6 Tegengoals, waar hij zelf niets aan kon doen, maar hij bleef de hele wedstrijd geconcentreerd en zonder zeuren zijn doel verdedigen. Dat is een prima sport instelling. Die komt er wel.

In de 13e minuut van de wedstrijd passeert Nigel Kerkhoff zijn tegenstander door de bal achter het standbeen langs richting achterlijn te plaatsen. Hij zet de bal voor op spits Stefan Timmerman die BAS simpel op een 2-3 voorsprong zet. BAS laat in deze fase een beetje zien waartoe het voetballend in staat is waarna in de 29e minuut de deur dichtgesmeten gaat worden voor de plaatselijke A2. Een counter uit het boekje waarbij Nigel Kerkhoff in de diepte wordt aangespeeld en de bal ter hoogte van de tweede paal voorgeeft op zijn maat van de dag Stefan Timmerman, die zijn 4e goal maakt en BAS A1 op een meer dan verdiende 2-4 voorsprong zet. In de 35e minuut is er dan de eerder genoemde charge waarmee Martijn Boer uiteindelijk in de 40e minuut het veld moest verlaten waardoor Maikel de Leeuw in het veld kwam. Allrounder Patrick Timmerman ging hierdoor op #4 spelen al was het een beetje tegen zijn. Maar gelukkig had hij niet de Lelystadse mentaliteit en accepteerde de beslissing van coach Simon van Dijk.

Verwacht werd dat sv Lelystad de boel bij elkaar zou brengen en de BAS spelers werden dan ook voorbereid op een sterker en meer gedisciplineerde tegenstander. Helaas, niets van dat al. BAS A1 kon zijn gang gaan tegen een weerloze tegenstander en in de 52e minuut werd een corner van Maikel de Leeuw keihard ingeschoten door linksbuiten Maurice Jansen die de stand daarmee op 2-5 bracht. In de 64e minuut bracht BAS A1 de eindstand op 2-6 na een schitterende passerbeweging van Stefan Timmerman die inmiddels op #10 terecht was gekomen. Hij haalde achterlijn en streepte de bal hard en laag voor richting 2e paal waar Niels Mangnus de bal uitstekend binnenschoot. Brandan Tax kreeg in de slotfase nog een mooie kans om zijn eerste goal te scoren maar bal werd net gekeerd. Door de vele wissels en omzettingen binnen het Biddinghuizer team kreeg sv Lelystad in de slotfase nog wel een aantal doelkansen, maar door het gebrek aan de juiste teaminstelling werden deze kansen of gekeerd door keeper Ruben Bosch of weggewerkt door de robuuste verdedigers van BAS. Tip voor sv Lelystad A2 "Probeer het eens samen te doen".

Een verdiende overwinning voor BAS A1, want laat duidelijk zijn dat zij het beste van het spel hadden en het ondanks een niet geheel tevreden coach prima afmaakte. "Lelijke wedstrijden moet je ook winnen". En zo is het maar net!

Opstelling BAS A1: Ruben Bosch - Martijn Boer (Maikel de Leeuw '40) - Jesper Claassen - Stefan Timmerman - Marijn Stuifzand - Jeffrey Overeem - Nigel Kerkhoff (60' Brandan Tax) - Patrick Timmerman (Thomas de Gier 80') - Niels Mangnus - Marc van Nieuwenhuizen - Thomas de Gier (Maurice Jansen 45')

De laatste wedstrijd voor de winterstop speelt BAS A1 tegen Hulshorst A1 dat op een 8e plaats staat op de ranglijst. De wedstrijd begint om 12.00 uur op sportpark "De Schelp". Een mooi opwarmertje voorafgaand aan de wedstrijd van BAS 1, dus komt allen!!!!