BAS JO19-1 - DSV '61 A1 : 6-2

BAS JO19-1 6 - 2  DSV '61 A1
22-11-2014, 12:00 uur

BAS A1 - DSV

Het gevaar van een ploeg in vorm is vaak dat ze denken dat ze in vorm zijn. Men gaat dan vertrouwen op die vorm en vergeten dat er nog steeds inzet, focus en concentratie nodig is om een goed resultaat te behalen. Dit probleem zagen we niet bij de mannen van BAS A1. Ja, ze zijn goed in vorm, spelen goed samen en durven aanvallend en dominant te spelen. Maar van enige nonchalance of slapheid was niks te bespeuren in de thuiswedstrijd tegen het op de 5e plaats staande DSV "61 uit Doornspijk.

In de wedstrijdbespreking, die vandaag door een toeschouwer werd gedaan, werd er al op gewezen dat de Doornspijkers er om bekend staan dat ze met het hart voetballen en keiharde duels niet schuwen. Nu hebben we in de afgelopen periode ook kunnen zien dat ook de mannen van BAS A1 strijden met hart, ziel en zaligheid en ook meedogenloos de duels in kunnen gaan, dus dat zou best een pittig potje kunnen worden. Niets van dit alles. De trainer vroeg om kwaliteit vandaag en dat is wat we vanaf het eerste fluitsignaal te zien kregen. Al in de eerste minuut gaf scheidsrechter van Klompenburg BAS een strafschop nadat Patrick Timmerman neergehaald werd. Echter na overleg met de grensrechter van DSV besloot hij de bal toch buiten de 16 te leggen waarna Jeffrey Overeem de vrije trap nam, maar overschoot. In de 3e minuut was het echter DSV dat een van de weinige kansen van de wedstrijd kreeg na een verkeerde terugspeelbal. Gelukkig stonden keeper Ruben Bosch en rechtsback Marijn Stuifzand er nog om de bal, in eerste instantie te keren, waarna Marijn de bal van de doellijn werkte. De koppen van de BAS verdedigers werden nog scherper waarna er de hele wedstrijd perfect verdedigd werd en er geen grove fouten meer gemaakt werden.

BAS A1 zette de tegenstander vast op eigen helft en begon haar wil op te leggen door uitstekend positiespel op het middenveld en door steeds maar weer de juiste keuzes te maken. Het was wachten op de eerste goal. In de 20e minuut geeft Stefan Timmerman een perfecte bal over een verdediger van DSV die de bal nog met zijn hand probeerde weg te werken. Sommige toeschouwers dachten aan hands, maar de weifelende scheidsrechter durfde voor tweede maal geen strafschop toe te kennen. Thomas de Gier werkte de bal helaas naast, opkomend bij de 2e paal. In de 25e minuut kwam BAS op een verdiende 1-0 voorsprong na een goede aanval over vele schijven die door Patrick Timmerman lekker werd ingeschoten Een minuut later was het Thomas de Gier die zich op wilskracht prima vrij werkt uit de drukte en Patrick Timmerman vrij voor het doel zet 2-0. #10 Niels Mangnus kreeg nog een mooie kopkans in de slotfase van de eerste helft maar raakte de bal niet goed. Ook Jesper Claassen probeerde nog met zijn linkerbeen op doel te schieten maar deze bal ging via de lat over het Doornspijker doel. Claassen zegt dat het een schot op doel was, maar sommige toeschouwers dachten daar anders over.

In de rust werden de puntjes nog even op de i gezet, waarna BAS A1 wederom sterk aan de tweede helft begon. Door de wissels en de tijdstraf die Martijn Boer nog opgelegd kreeg was het in de eerste fase wel een beetje rommelig en leek het er op dat DSV terug in de wedstrijd kon komen. Maar nadat BAS weer met 11 man kwam te staan en er bij DSV een speler afmoest kwam de aanvalsmachine van BAS A1 echt op stoom. In de 60e minuut van de wedstrijd geeft Jesper Claassen een uitstekende dieptepass door het centrum op de wegsprintende Stefan Timmerman. Op snelheid en techniek komt hij oog in oog met de Doornspijker doelman en schiet de bal hard en droog onder hem door en BAS A1 stond met 3-0 voor. Nigel Kerkhoff speelt de bal 3 minuten later op de ook in de diepte weggelopen Niels Mangnus die op zijn beurt weer uitstekend Thomas de Gier aanspeelt die de bal nu wel goed inschiet 4-0. Na nog een prima afstandschot van Jesper Claassen die door de keeper ternauwernood tot corner wordt verwerkt scoort Nigel Kerkhoff in de 75e minuut het lelijkste doelpunt van de dag, wel na een uitstekende aanval overigens en de daaropvolgende pass van Stefan Timmerman 5-0. In de 83e minuut schat keeper Ruben Bosch de situatie niet goed in waarna de aanvaller de bal vrijspeelt en deze werkelijk schitterend over de onfortuinlijke Ruben lobt. In de slotfase mist Marijn Stuifzand nog een 100% kans door voor open doel naast te schieten, waarna Niels Mangnus hem laat zien hoe het wel moet. Na een prima inspeelpass van Stefan Timmerman mist hij niet voor open doel en brengt zijn team op een 6-1 voorsprong. In de laatste seconden van de wedstrijd kreeg DSV nog een cadeautje van BAS A1 door uit een counter de 6-2 binnen te schieten.

Het was goed, zeer goed wat de Biddinghuizenaren lieten zien. Met het oog op de komende belangrijke wedstrijd tegen ESC uit Elburg moet dit resultaat, maar vooral de wijze waarop het stond kwam, extra energie en motivatie geven om deze vorm vast te houden.

Opstelling BAS A1: Ruben Bosch - Martijn Boer - Jesper Claassen - Stefan Timmerman - Marijn Stuifzand - Maikel de Leeuw (75' Brandan Tax) - Jeffrey Overeem (45' Nigel Kerkhoff) - Patrick Timmerman - Niels Mangnus - Luuk Wester (Marc van Nieuwenhuizen 45' ) - Thomas de Gier (75' Maurice Jansen)

Zaterdag speelt BAS A1 tegen directe concurrent ESC A1. De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur.