BAS JO19-1 - VVOG A2 : 7-1

BAS JO19-1 7 - 1  VVOG A2
8-11-2014, 12:00 uur

BAS A1 - VVOG A2 7-1. "En zo moet het dus!!!"

Na de 5-1 nederlaag tegen de koploper DVS "33 A2 van vorige week, moesten nu de goede dingen uit die wedstrijd worden meegenomen naar de wedstrijd tegen VVOG A2. De bezoekers uit Harderwijk staan bekend als een vaardige hardwerkende ploeg, dus de Parels van de Polder konden hun borst natmaken.

In de wedstrijdbespreking kregen de mannen van trainer Simon van Dijk mee dat ze dezelfde strijdlust moesten brengen die ze in de tweede helft tegen het eerder genoemde DVS "33 lieten zien. Wanneer dat zou gebeuren kon het niet anders dan dat de drie punten in Biddinghuizen zouden blijven.
De boodschap was duidelijk en de mannen begonnen inderdaad met veel passie en beleving aan de wedstrijd. Strijd om elke meter en elk duel werd aangegaan om te winnen. Dat was een prima begin van de wedstrijd waar VVOG direct onder druk werd gezet. Maar ook de Harderwijkers weten wat strijden is dus een snelle beloning, waar BAS A1 naar op zoek was, werd hen niet gegund. De eerste kans van de wedstrijd werd na 10 minuten naastgekopt, na een prima voorzet vanaf de rechterflank van Nigel Kerkhoff. 5 Minuten later was er de eerste grote kans om de score te openen maar de afvallende bal werd door Patrick Timmerman volledig gemist. Nu was het VVOG dat meer grip kreeg en BAS A1 kon de dominantie niet voorzetten. VVOG kreeg een paar kansen ,maar het uitstekende verdedigen van de defensie en prima keeperswerk van Ruben Bosch zorgde ervoor dat VVOG niet tot scoren kon komen. Eigenlijk is door de prima defensie BAS de hele wedstrijd niet in gevaar geweest. In de 21e minuut kwam Maikel de Leeuw in een 1 tegen 1 situatie met de keeper. Hij komt niet vaak in dit soort situaties en schoot veel te vroeg en de bal ging ver over het doel. 4 Minuten later speelt Nigel Kerkhoff zichzelf vrij en zet de bal goed voor op Stefan Timmerman. De bal werd weggewerkt en kwam nu voor de voeten van Maikel de Leeuw. Maikel had al een keer geoefend op afwerken deze wedstrijd en nu was het raak en BAS A1 stond verdiend voor met 1-0. In de 29e minuut schoot Nigel Kerkhoff de 2-0 binnen door vanaf een meter of 20 een vrije trap te benutten. BAS was duidelijk de betere ploeg en domineerde de wedstrijd. Maar altijd krijgt de tegenstander kansen en ook nu counterde VVOG in de 39e minuut richting Biddinghuizer doel. De bal belandde uiteindelijk aan de rechterkant en de VVOG spits schoot prima de bal in het doel. 2-1. 2 Minuten voor het rustsignaal vlagde de assistent scheidsrechter van VVOG onterecht voor een ingooi, waarop Patrick Timmerman zich niet kon beheersen en de uitstekend leidende scheidsrechter de Vries kon niet anders dan hem geel tonen en Patrick kon voor 10 minuten op de bank kon gaan zitten.

In de rust werd de ploeg geroemd voor de inzet en de strijdlust. Nu nog de beloning in de vorm van doelpunten. Met slechts 10 man had BAS in de 50e minuut kunnen scoren maar Nigel Kerkhoff mist doel. In de 58e minuut knokt Stefan Timmerman zich aan de linkerkant van het veld tussen 3 man uit en speelt in de diepte op broer Patrick. Patrick maakt een mooie actie en schiet de bal perfect voor. De net voor de zieke Niels Mangnus in het veld gekomen Luuk Wester, neemt aan met de borst en de bal komt panklaar voor afmakertje Maikel de Leeuw. Via de binnenkant van de bal scoort hij de 3-1. Centrale verdediger Jesper Claassen maakt uit een zondagschot de 4-1. De keeper van VVOG moest er geblesseerd af en de spits liet zien niet echt de ideale vervanger te zijn. Maar dat zal Jesper een zorg wezen. In de 73e minuut loopt spits Stefan Timmerman perfect de ruimte in en wordt bedient met een mooie steekbal. Stefan schiet hard en droog de 5-1 binnen. 2 minuten later doet Stefan exact hetzelfde op een diepe bal van rechtsback Marijn Stuifzand en schiet zijn 2e van de dag binnen en brengt de stand op 6-1. Het slot akkoord is voor aanvoerder Martijn Boer die al wekenlang met aanvallende acties probeert een doelpuntje mee te pikken. Steeds krijgt hij dan de cynische opmerkingen van de begeleiding te horen, dat hij niet voor niks achterin staat! Maar nu snoert hij de monden en kopt de prima genomen corner van Jeffrey Overeem, opkomend bij de eerste paal, uitstekend binnen en brengt de eindstand van 7-1 in de boeken.

Een mooi resultaat, tot stand gekomen door een prima inzet en een uitstekende wedstrijdmentaliteit. De toeschouwers moeten genoten hebben van dit voetbalfeestje.

Opstelling BAS A1: Ruben Bosch - Martijn Boer - Jesper Claassen - Stefan Timmerman - Marijn Stuifzand - Maikel de Leeuw (75' Thomas de Gier) - Jeffrey Overeem - Patrick Timmerman - Niels Mangnus (55' Luuk Wester) - Marc van Nieuwenhuizen - Nigel Kerkhoff (60' Brandan Tax)

Zaterdag is er een beker/inhaalprogramma en BAS A1 speelt een oefenwedstrijd tegen de A1 van Veensche Boys in Nijkerkerveen. De wedstrijd begint daar om 11.15 uur.