DVS '33 Ermelo A2 5 - 1  BAS JO19-1
1-11-2014, 12:00 uur
Sportpark DVS, Sportlaan 27 Ermelo

DVS "33 A2 - BAS A1 5-1. "Een wedstrijd met 2 gezichten".

Met een fitte selectie reisde BAS A1 af richting Ermelo om daar tegen de plaatselijke DVS"33 A2 te gaan spelen. De nummer 1 tegen de nummer 3 op de ranglijst, dus een beladen wedstrijd waar om de koppositie gestreden zou worden.

Op het kunstgras van veld 6 floot scheidsrechter Ploeg voor het begin van de wedstrijd. Direct was duidelijk wat de spelintentie van DVS was en men zette de aanvallen op de BAS verdediging in. Een erg timide BAS dat klaarblijkelijk met veel ontzag naar het uitstekende veldspel van de Ermeloërs keek. DVS"33 had er duidelijk 11 supporters bij, want BAS liet ze maar komen en legde hen geen strobreed in de weg om hun kwaliteiten te tonen aan het publiek. Het viel nog mee dat de spelers van BAS niet voor hun tegenstanders applaudisseerden. Vanaf de bank vroeg men aan de trainer van BAS of hij de nagels al in zijn handen had staan van kwaadheid, en dat hadden de wisselspelers goed gezien. Het moet gezegd, DVS"33 is gewoon beter en heeft de beschikking over meer individuele kwaliteiten dan BAS A1. Echter in de tweede helft zou blijken dat ook een tegenstander die op papier beter is, verslagen kan worden. Wanneer je maar geen angst hebt en geloof hebt in eigen kwaliteiten. En daar schortte het aan bij de Biddinghuizenaren.

Voetballes, dat is wat BAS A1 kreeg in de eerste helft. Op alle fronten was DVS "33 beter. Ze zette voluit druk op de verdediging van BAS. Aanval na aanval werd opgezet over de flanken en de vaardige middenvelders van DVS zette met grote regelmaat aanvallers vrij voor keeper Ruben Bosch. Ruben begon aarzelend vandaag, maar ontpopte zich in de loop van de wedstrijd tot een betrouwbare en zekere sluitpost. BAS kon de schade steeds beperken, echter in de 29e minuut werd een verdedigende actie in de 16 te laat ingezet door Luuk Wester waarna de tegenstander viel en de bal op de stip kwam. Ruben zat er nog bij, maar de meer dan verdiende 1-0 lag in het netje. 4 Minuten later was het 2-0 door een uitstekend opgezette aanval over de flank die goed werd ingeschoten door de buitenspeler van DVS. BAS kreeg ook nog twee kansjes die helaas gemist werden door Stefan Timmerman. Dezelfde Stefan moest helaas gewisseld worden door een enkel blessure. Ook Luuk Timmerman en Maurice Jansen werden gewisseld. Er moest iets veranderen in de denk- en speelwijze van BAS A1, want dit was een ontluisterende eerste helft.

Wat er voor mysterieuze zaken gebeurt zijn de kleedkamer zal wel altijd een raadsel blijven, maar een totaal andere team betrad het speelveld voor de tweede helft. Druk naar voren, keihard strijdend en buffelend speelde de wedstrijd zich nu voornamelijk af op de helft van DVS"33. Lichte paniek ontstond bij de begeleiding van DVS "33 na zo'n metamorfose van een tegenstander. Nu konden zij niks anders doen dan de ballen tegenhouden en creëerde BAS A1 aanval na aanval en kwam het zelfs tot mogelijkheden en scoringskansen. Nogmaals, DVS"33 was en bleef de betere ploeg, maar BAS A1 was van het ontzag af. Speelde met durf en lef en liet zien wel degelijk bovenin de ranglijst thuis te horen.

BAS bleef maar komen, echter een aanvallende speelwijze levert uiteraard ook countermogelijkheden op voor een tegenstander. En die moet je een goed spelende ploeg als DVS"33 niet geven. 4 counters waaruit men 3 keer tot scoren kwam. Dat was het resultaat. Wanneer men in de eerste helft met dezelfde beleving en instelling zou zijn gestart hadden we een andere uitslag op het scorebord gehad. De eer van BAS werd gered door Patrick Timmerman die in de 74e minuut een voorzet vanaf rechts van Nigel Kerkhoff uitstekende binnenkopte.

Een wedstrijd met 2 gezichten. Een babyface in de eerste helft met een Switsal geurtje omgeven. En in de tweede helft, mannen met getergde groeven op hun smoelwerk. Volgende week gelijk maar aan de tweede helft beginnen.

Opstelling BAS A1: Ruben Bosch - Martijn Boer - Jesper Claassen - Stefan Timmerman (45' Marijn Stuifzand) - Maikel de Leeuw - Jeffrey Overeem - Patrick Timmerman - Niels Mangnus - Luuk Wester (45'Marc van Nieuwenhuizen) - Maurice Jansen (35'Nigel Kerkhoff) Thomas de Gier