Swift '64 A1 1 - 6  BAS JO19-1
11-10-2014, 14:30 uur
Sportpark Swift ’64, Sportweg 6 Swifterbant

Swift A1 - BAS A1 "Een terecht resultaat".

De focus was uitstekend in de warming up en de partijvorm verliep supergoed. Dat beloofde wat voor de wedstrijd. Helaas was het goede spel uit dit partijtje niet terug te zien in de wedstrijd. Ondanks de vraag om felheid en snelheid begon BAS A1 niet goed aan wedstrijd, wat resulteerde in een sterke beginfase en zelfs een beetje overwicht voor Swift A1.

Maar de ongelukkige doelman van Swift schoot al in de 2e minuut van de wedstrijd tegen de elleboog van spits Stefan Timmerman, waarna de bal terug in het doel stuiterde. Een afgedwongen fout, want Stefan sprintte en goed hard op de doelman af, die geen andere keus had dan de bal weg te rossen. Daarna was het BAS A1 dat zich liet overrompelen door de 2 sterkhouders van Swift A1. De nummers 10 en 14 waren spelers die wat met een bal konden en daarvoor ook alle ruimte kregen van de enigszins naïef verdedigende laatste linie van BAS. In de 4e minuut was het Swift dat de eerste kans kreeg doordat keeper Ruben Bosch in 1e instantie de situatie verkeerd inschatte. Het schot op doel ging via de kruising naast. Ruben revancheerde zich op uitstekende wijze door een paar minuten later in een 1:1 situatie de bal met de voet tegen te houden. Nog steeds had Swift licht overwicht op de wedstrijd en hadden eigenlijk voor moeten staan. In de 13e minuut was het Nigel Kerkhoff die op het doel af ging en tegen de keeper aanschoot, hierbij zag hij Stefan over het hoofd die behoorlijk vrij stond. In de 22e minuut komt Swift terecht op 1:1 door een bal vanaf de achterlijn voor te leggen, waarna de spits de bal prima inschoot. Hierna was de koek op voor Swift en was het BAS A1 dat de wedstrijd dicteerde en domineerde. AssistMan of the Match Maurice Jansen geeft de bal in de 26e minuut prima op Stefan die de bal kuisend in de netten joeg waarmee de voorsprong van 1-2 op het bord stond. De lekkerste goal van vandaag werd weer door Maurice teruggelegd op de van het middenveld mee opgekomen Patrick Timmerman, die verwoestend uithaalde met de rechterwreef en de bal tegen het net ranselde. De keeper stak nog wel een arm uit, maar het mocht niet baten 1-3. 6 Minuten voor de rust bediende Maurice Stefan nog maar eens. De spits kruiste naar de eerste paal waar hij de halfhoge bal prima binnen kopt. Nu mocht eindelijk Maurice eens scoren. Patrick bedient Maurice vanaf het middenveld en deze scoort de 1-5 door diagonaal goed in te schieten. Voetballend gezien een matige eerste helft. Maar het resultaat was uitstekend.

De tweede helft zagen we een veel beter BAS A1 tegen een inspiratieloos Swift A1. Hierdoor speelde het spel zich af op de helft van Swift en waren er geen tegenaanvallen meer te zien van de gastheren uit Swifterbant. Door de drukte waren er niet veel doelrijpe kansen meer, maar BAS speelde veel beter dan in de eerste helft. In de 50e minuut rommelt Marijn Stuifzand zich in het strafschopgebied en de afvallende klutsbal komt voor de voeten van Jeffrey Overeem die de bal prima achter de keeper van Swift legt en daarmee de eindstand bepaalt. Niels Mangnus mocht in de 78e minuut nog een keer zijn eerste schot op doel lossen, maar de bal ging helaas via de lat over het doel. 9 Minuten voor tijd was het rechtsback Marijn die voor eigen kans ging en hard op doel schoot. Weer stond Stefan vrij in de doelmond, maar met deze stand en helemaal omdat Marijn op zijn welverdiende goal zat te wachten, mocht het van het team. Maar zijn vizier stond helaas niet op scherp.

Een goed resultaat in een matige eerste helft, een goede tweede helft en uiteindelijk een terechte overwinning van een kwalitatief beter team.

Opstelling BAS A1: Ruben Bosch - Martijn Boer (60' Karst van Dijk) - Jesper Claassen - Stefan Timmerman (45' Thomas de Gier) - Marijn Stuifzand - Brandan Tax - Maikel de Leeuw (45' Jeffrey Overeem) - Nigel Kerkhoff (75' Stefan Timmerman) - Patrick Timmerman - Niels Mangnus (75'Maikel de Leeuw) - Maurice Jansen.

Aanstaande zaterdag de eerste van 3 belangrijke wedstrijden. sv Lelystad A2 komt op bezoek op sportpark "De Schelp". In de bekerwedstrijd tegen de Lelystedelingen wist BAS A1 nog gelukkig met 3-2 te winnen in de slotfase van de wedstrijd. Daarna volgen respectievelijk asv Dronten en DVS "33. Dan weten de "Parels uit de Polder" waar ze staan.

BAS A1 - sv Lelystad A2 begint om 12.00 uur, en we verwelkomen onze supporters graag in grote getale.