BAS JO19-1 - Horst FC A1 : 5-5

BAS JO19-1 5 - 5  Horst FC A1
4-10-2014, 12:00 uur

BAS A1 - FC Horst A1 "Een enerverend potje".

Tijd voor een "pasje op de plaats". Waar het team en de individuele spelers zich razendsnel ontwikkelden de laatste tijd, zagen we afgelopen zaterdag een tenenkrommend foutenfestival van jewelste. Kaartenpakkende zeurdertjes en een tegenstander die de fouten perfect afstrafte. Het werd 5-5, een ouderwetse uitslag die bij Ons Eibernest tegen PKK niet misstaan zou hebben. Positief is het dat spits Stefan Timmerman op de weg terug is met 3 prettige goals. Positief is het ook dat BAS A1 van een geslagen 3-5 achterstand toch nog een punt zeker stelde met het gelijke spel. Dus knokken kunnen ze wel.

De wedstrijd stond onder leiding van J. de Vries uit Swifterbant die terug kan zien op een prima wedstrijd. Hij moest 4 gele kaarten trekken waarvan 2 voor dezelfde speler van FC Horst vanwege hard spel. Deze speler moest er in de slotfase dan ook met rood af. BAS kreeg ook 2 gele kaarten en dus moest hij tijdstraffen van 10 minuten geven. En dat was nu net de nekslag voor het tot dan toe goed spelende BAS A1. De malaise begon nadat er met goed voetbal en uitstekend samenspel 3-1 in het voordeel van BAS op het scorebord stond. Een foute terugspeelbal bracht FC Horst terug in de race en toen vielen de 2 tijdstraffen van 10 minuten achter elkaar waarin FC Horst gelijk, kon maken en de voorsprong kon uitbouwen naar 3-5.

5 Tegendoelpunten, waarvan er 4 worden gemaakt door persoonlijke fouten. Met nog 25 minuten te spelen lieten de Biddinghuizenaren zien toch wel uit het goede hout gesneden te zijn want men zette FC Horst onder druk op eigen helft en vele kansen en mogelijkheden volgden elkaar in razend tempo op. Stel je eens voor wanneer ze zo aan elke wedstrijd zouden beginnen? Waar eindigt het dan? In de 78 minuut maakte BAS A1 de aansluitingstreffer en 4 minuten later werd de gelijkmaker binnengeschoten.

Het enige commentaar op de scheidsrechter was dat hij maar 2 minuten extra tijd bijtrok. FC Horst rekte (terecht) veel tijd. En de vele wissels die geweest waren hadden ook zeker meer extra tijd moeten opleveren. Het algemene gevoel was; dat wanneer de wedstrijd nog 5 minuten langer had geduurd BAS A1 zeker nog de winnende erin zou gaan schieten. Gezien het spelbeeld en de prima spelintentie van FC Horst moet BAS A1 blij zijn met het punt. Helemaal omdat de concurrentie punten liet liggen en we nu een gelijk aantal verliespunten hebben als koploper DVS "33 A2.

Opstelling BAS A1: Ruben Bosch - Martijn Boer - Jesper Claassen - Luuk Wester - Stefan Timmerman (45'Niels Mangnus) - Marijn Stuifzand (45' Marc van Nieuwenhuyzen) - Jeffrey Overeem ( 75' Brandan Tax) - Maikel de Leeuw - Nigel Kerkhoff (45'Maurice Jansen) - Thomas de Gier - Patrick Timmerman ('60 Stefan Timmerman).

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen hekkesluiter Swift "64 A1 op het programma. De bekerwedstrijd tegen hen werd met 1-6 gewonnen door BAS A1. Wanneer men zoveel fouten maakt als vandaag en zoveel goals weggeeft, heeft Swift A1 een kans om te stunten. Maar of de spelers van BAS A1 het zover laten komen is de vraag die zaterdag om 14.30 uur in Swifterbant beantwoord gaat worden.