EFC '58 A1 0 - 4  BAS JO19-1
27-9-2014, 14:00 uur
De Zanderij, Oude Telgterweg 205 Ermelo

EFC "58 A1 - BAS A1 "Een verdiende overwinning".

Op een beter tijdstip dan de vorige competitiewedstrijd waren de heren van BAS A1 aanwezig voor de wedstrijdbespreking. Op recidivist Ruben Bosch na, die te laat komen tot een kunst aan het verheffen is. Het kost hem elke keer € 2,00 boete maar het doet hem niks. Wanneer Ruben te laat komt en telkens zo keept als vandaag denk ik dat zijn teamgenoten hem wel bij willen staan, wanneer hij door de hoge boeterekeningen in financiële problemen gaat komen. Want hij was vandaag bepalend voor het teamresultaat.

Weer stond de wedstrijdbespreking in het teken van focus en concentratie want daar is de begeleiding nog niet helemaal tevreden over. Gezien de eindstand zou je als lezer kunnen denken dat dit vandaag wel goed zat, maar toch waren het de Ermeloërs die lieten zien dat ze vandaag een goed resultaat wilden neerzetten. EFC begon fel en snel aan de wedstrijd en drong BAS in de beginfase van de wedstrijd terug op eigen helft. De druk was groot maar toch was het BAS dat de eerste kans liet optekenen. In de 5e minuut kreeg men een corner die door Maikel de Leeuw vanaf rechts werd genomen. Patrick Timmerman zakte uit en schoot de bal helaas over. Nog steeds kwam EFC veel op de helft van BAS, maar langzamerhand kregen de Biddinghuizenaren meer grip op het eentonige spel van EFC. Men zag dat het steeds de snelle vleugels zocht, en dat werd goed opgevangen. Uit zo'n vleugelaanval werd de bal in de 19e minuut teruggelegd op een metertje of 25 van de goal van Ruben en met een hard schot werd getest of deze keeper er wel wat van kon. Ruben stopte de bal met gemak en slaagde voor de test. In de 25e minuut stoorde Patrick de opbouw van EFC en veroverde de bal die hij direct op Nigel Kerkhoff speelde. Nigel schoot de bal hard richting doel, maar de bal ging voorlangs. 4 minuten later speelt Brandan Tax - Niels Mangnus in die mooi vrij kwam op het middenveld. Niels speelt de bal op de in de diepte wegsprintende Patrick. Helaas moet hij met links schieten en doet dat tegen de keeper aan. BAS krijgt langzamerhand de overhand op EFC, en ondanks ontelbare passes die misgaan op het middenveld vind men ook regelmatig het strafschopgebied van EFC"58. 5 minuten voor de thee geeft Maikel de bal vanuit een corner voor en de net in de wedstrijd gekomen Jesper Claassen komt op bij de eerste paal en speelt weer terug op Maikel. Deze schiet de bal hard voor het doel waarna Patrick de bal eenvoudig maar trefzeker in kan schieten. BAS staat verdient voor met 0-1. In 46e minuut probeerde Patrick nog een bal in het doel te werken met zijn achterwerk maar gelukkig lukte dit niet. Anders zou hij wel heel erg naast zijn schoenen gaan lopen. Want een topscorer die bewust met zijn kont scoort kan wel heel arrogante trekjes gaan vertonen.

De mannen van EFC begonnen heel wat scherper aan de 2e helft dan de Biddinghuizer pareltjes. Het spel speelde zich weer voor het doel van Ruben af, die dan ook de mouwen opstroopte en zijn veel fouten makende verdedigers bijstond door alles weg te poetsen. Speldenprikjes waren het want de eerste grote kans was weer voor BAS. Linksbuiten Thomas de Gier gaat op het doel af en schiet hard met rechts tegen de keeper aan, de afvallende bal komt voor zijn linkerbeen en weer haalt Thomas de trekker over, maar raakt wederom de keeper. Nu was het "Ruben Time".

Een corner van EFC in de 54e minuut werd uitstekend door hem gestopt op de doellijn. En in de 65e minuut tekende we zijn belangrijkste redding op. Op katachtige wijze hield hij BAS op de 0 door in een 1 tegen 1 situatie op de been te blijven en de bal te stoppen. Het moet gezegd, in deze fase van de wedstrijd het EFC zo maar voor kunnen staan, maar wij hadden Ruben. In de 69e minuut was het Stefan Timmerman, die vandaag zijn competitiedebuut maakte, die de bal prima meekreeg van Jesper maar voorlangs schoot. Maar eindelijk was het dan zover en een minuut later werd Stefan perfect bedient door Maurice Janssen die vanaf de achterlijn de bal teruglegde op de inkomende Stefan. Stefan bedacht zich niet en haalde verwoestend uit waarna de bal via de onderkant van de lat achter de doellijn weer het veld in stuiterde. De uitstekend leidende scheidsrechter Kort had geen enkele twijfel en wees direct naar de middenstip 0-2..

Geluk dwing je af door aanvallend te spelen op de helft van de tegenstander zo bleek bij het 3e doelpunt van BAS. In de 71e minuut schiet Maurice hard op het doel van EFC en via een hand van een verdediger en via benen van andere EFC-ers werd de bal in eigen doel gewerkt en stond het 0-3 voor BAS A1. 4 Minuten voor het einde zagen we nog een perfect uitgevoerde counter van BAS waar Maurice - Stefan inpasst en Stefan de op volle snelheid liggende Nigel in de loop meegeeft. Nigel schiet de bal met het linker chocoladebeentje achter de keeper van EFC en de eindstand kon worden bijgeschreven, 0-4. Een terechte uitslag tegen een goede tegenstander. Enigszins geflatteerd die 4-0 dat wel, want EFC is een degelijke ploeg met uitstekende middenvelders echter hadden ze vandaag een groot probleem, en dat probleem heette Ruben Bosch.

BAS A1 staat op de derde plaats in de ranglijst en ontvangt volgende week FC Horst A1, dat een moeizame start heeft en zeker gebrand is op een goed resultaat. BAS toont graag haar kunsten aan een groot publiek, dus wij hopen vele toeschouwers te mogen begroeten a.s. zaterdag om 12.00 uur.