13-9-2014, 10:45 uur
Sportpark De Horst, Horsterweg 202 Zeewolde

Het kansenfestijn

Zeewolde A2 - BAS A1 "Het kansenfestijn"

Voor A junioren is zaterdagmorgen 09.00 uur niet het prettigste tijdstip om te vertrekken voor een uitwedstrijd. Helemaal al niet nadat er scherpte en aandacht wordt gevraagd voor de wedstrijdbespreking voorafgaand aan het uitduel tegen Zeewolde A2. Maar het is de eerste competitiewedstrijd en verrassend monter en fris luisterden de mannen aandachtig wat hun werd verteld.

Er werd een goede focus en concentratie gevraagd. Veel kansen en mogelijkheden creëren om de wedstrijd winnend af te kunnen sluiten. En tot slot is de boodschap om de opdrachten en afspraken uit te voeren.

Dat kansen en mogelijkheden creëren lukte aardig vandaag gezien het feit dat de statistici er met 20 kansen voor BAS A1 en 4 kansen voor Zeewolde, mee op hielden om alles te bij te houden. Dat de uiteindelijke uitslag slechts 1-2 voor de Biddinghuizenaren was is te wijten aan het missen van scherpte. Een ruststand van 0-10 had niet misstaan in deze eentonige wedstrijd. Eentonig omdat BAS A1 het spel maakte en dicteerde. Een leuk schouwspel was het eigenlijk geen enkel moment. Of je moest fan van BAS A1 zijn en weten wat de mannen moesten uitvoeren vandaag. Want dan zou iedereen tevreden zijn geweest, want de opdrachten werden uitgevoerd en de kansen werden zorgvuldig gecreëerd.

Met een goede focus werd aan de wedstrijd begonnen en direct al in de eerste minuut kwam Maikel de Leeuw tot een schot waarna de bal via de lat het veld in terug kwam. De toon was gezet en Zeewolde wist dat het de borst nat kon maken. BAS zette de druk er direct op maar het was Zeewolde dat in de 6e minuut het eerste kansje kreeg. Martijn Boer zorgde voor de oplossing en redde keeper Ruben Bosch uit de nood. De BAS spelers gingen vanaf dit moment gedegen door met aanvallen en het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Zeewolde. Dat hiermee de ruimtes klein werden en het spelen lastiger wordt was niet te zien in het spelbeeld, wat de begeleiders weer tevreden stelde. Deze groep maakt progressie, wil leren en blijft geloven in eigen kunnen. Met name rechtsback Marijn Stuifzand blonk uit door zijn vele rushes over de flank, waarbij hij steeds Nigel Kerkhoff in de diepte bediende. Het was uit de zoveelste rush van Marijn dat Nigel de bal voorzette in de 40e minuut. Laag en hard richting 2e paal zoals getraind. Thomas de Gier liep op het juiste moment richting bal en deze trefzekere linkerspits (we hebben ze wel), schoot onberispelijk de bal in de verre hoek. Een paar speldenprikjes volgden nog op het Zeewolder doel, maar de ruststand was met deze loepzuivere goal bereikt.

Brandan Tax en Thomas de Gier waren in de kleedkamer achtergebleven en René van Ittersum en Maurice Jansen kwamen voor hen in de plaats. Hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft, maar nu was BAS A1 nog uitdrukkelijker te vinden op de Zeewolder helft. Met minder kansen dan in de 1e helft, maar wel met meer dominantie. In de 48e minuut, terwijl BAS A1 perfect in aanvallende posities stond, zakte spits Patrick Timmerman uit zijn positie en werd ingespeeld door Marc van Nieuwenhuyzen. Patrick nam de bal aan en speelde de bal terug op de op volle snelheid doorstappende Marc, die hiermee in een 1:1 situatie met de Zeewolder keeper kwam. Kolfje naar zijn hand en mede-uitblinker Marc scoorde na deze prachtige combinatie met Patrick de 0-2. Deur op slot en punten in de knip zou je zeggen na het lezen van het bovenstaande. Maar dat was niet het geval. Vele kansen en mogelijkheden waren er niet meer. Met de schaarse kansen werd niet goed omgegaan en een voetbalwet zegt dan dat de tegenstanders ze wel zal gaan maken. In de 80e minuut werd voor de derde maal in deze wedstrijd een vlagsignaal voor buitenspel genegeerd, door de voor de rest prima leidende scheidsrechter. Hieruit kon Zeewolde de counter aangaan en goed afmaken. De 1-2 stond op de borden en zoals zo vaak volgt er dan een "billenknijp" periode. Dit viel heel erg mee achteraf want Zeewolde werd slechts 1 x gevaarlijk, maar Ruben maakte zijn doel goed klein waarna de bal in het zijnet verdween. De laatste kans was voor BAS A1 in de 87e minuut. De van een knieoperatie terugkomende Stefan Timmerman mocht zijn eerste minuten voor BAS A1 maken en zette de bal perfect voor op de inkomende Maurice. Maurice schoot de bal echter over.

Een meer dan terechte overwinning en de hatelijke 0 is van de stand op de ranglijst af. BAS A1 speelt a.s. woensdag een oefenwedstrijd in en tegen het gelijknamige Nunspeet A1. Deze wedstrijd begint om 19.45 uur.