Hulshorst A1 3 - 4 (3 - 1) BAS JO19-1
15-2-2014, 10:30 uur
De Eendracht, Brandsweg 3 Hulshorst

Déjà vu met goede afloop

BAS A1 heeft zaterdagmorgen ternauwernood drie punten gepakt in het uitduel bij Hulshorst A1. In het eerste bedrijf gaven de Biddinghuizer A-junioren totaal niet thuis, resulterend in een 3-1 achterstand. Na de rust bleek alles anders en zorgde Stefan Timmerman met een loepzuivere hattrick voor drie punten: 3-4.

Ken je dat? Dat je in het dagelijks leven iets ziet, en dat het lijkt alsof je dat als eens eerder hebt gezien? Een déjà vu noemen de geleerde dat. Zo geschiedde ook zaterdagmorgen. In het eerste duel in Biddinghuizen speelde de ploeg een werkelijk dramatische eerste helft, waardoor het tegen een 3-1 achterstand aankeek. Uiteindelijk kon BAS die achterstand niet meer omdraaien, waardoor het met 3-2 verloor. Hetzelfde gebeurde zaterdag, want de ploeg van trainer Overeem keek bij de rust opnieuw tegen eenzelfde achterstand aan. En opnieuw speelde BAS een draak van een eerste helft.

De wind, de scheids, de bal, de paal, excuses mogen er voor deze wantvertoning niet gezocht worden. Hulshorst was in de eerste helft op alle fronten de betere, BAS liet zich aftroeven. Met name qua strijd was de tegenstander vele malen feller, waardoor BAS geen moment aan voetballen kwam. Een 1-0 achterstand werd nog wel teruggedraaid door Niels Mangnus, maar net voor de rest kregen de Biddinghuizenaren het deksel op de neus. In vijf minuten werd het 3-1, mede door enorm slap omschakelen en verdedigen. Er klopte geen hout van, net als in de eerste wedstrijd in Biddinghuizen.

Destijds draaide BAS de zaken na de rust om en ook nu kwam er een totaal andere ploeg naar buiten. Strijdend voor elke meter, al een stuk beter voetballend en vervolgens ook nog scoren. Binnen een kwartier zorgde Stefan Timmerman op aangeven van Thomas de Gier voor de aansluitingstreffer en vier minuten later was het opnieuw raak. Diezelfde Timmerman reageerde alert op een afgeslagen bal en zette BAS zodoende weer naast Hulshorst.

De Biddinghuizense wervelstrom ging echter nog niet liggen. De ploeg creëerde nog enkele goede mogelijkheden, terwijl Hulshorst in de tweede helft niets anders kon dan het hanteren van de lange bal. Dit speelde BAS in de kaart, want voetballend was de ploeg verreweg de betere. Echter, duurde het tot in blessuretijd voordat de ploeg de winnende maakte. Aanvoerder Van Dijk kwam alleen voor de keeper, maar behield keurig het overzicht. Hij legde breed op de vrijstaande Timmerman, die op zijn beurt koelbloedig afrondde. Eind goed, al goed, drie punten.

Dit zijn de mooiste overwinningen, maar hopelijk heeft BAS voor het restant van dit seizoen haar lesje geleerd. Aankomende zaterdag wacht om 12.30 uur het bekertreffen met de buren van asv Dronten A2 en de opdracht is dan duidelijk. Strijden, gas geven en vechten voor de clubkleuren. Niets meer en niets minder! Tot dan!

Stefan Timmerman

Niels Mangnus

HULSHORST A1 - BAS JO19-1: 3 - 4 (3 - 1)

10' doelpunt 1 - 0
25' doelpunt 1 - 1  Niels Mangnus (-)
40' doelpunt 2 - 1
45' doelpunt 3 - 1

59' doelpunt 3 - 2  Stefan Timmerman (Thomas de Gier)
63' doelpunt 3 - 3  Stefan Timmerman (-)
90' doelpunt 3 - 4  Stefan Timmerman (David van Dijk)

Opstelling BAS JO19-1 (4-3-3):