ASV Dronten A2 1 - 1 (0 - 0) BAS JO19-1
22-2-2014, 12:30 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

Zure nederlaag na strafschoppen

BAS A1 is zaterdagmiddag uitgeschakeld in de strijd om de districtsbeker. Op het veld van buurman asv Dronten A2 waren de A-junioren over het geheel de bovenliggende partij, maar het kon dat overwicht nauwelijks omzetten in doelpunten. Na negentig minuten bleef het bij 1-1, waarna asv Dronten de daaropvolgende strafschoppen beter nam: 4-3.

Het was misschien wel de laatste strohalm om, qua prijzen, nog iets van het seizoen te maken. In de competitie heeft koploper Sparta Nijkerk een voorsprong van negen punten, wat een onoverbrugbaar gat lijkt. Zeker gezien het feit dat de lijstaanvoerder pas één keer in de competitie punten verspeelde. Mede daarom werd er in de winterstop uitgesproken om zo ver mogelijk te reiken in de beker, te beginnen met de uitwedstrijd bij asv Dronten A2. Alles bleek vervolgens anders, want BAS strandde in de kwartfinale.

De Biddinghuizenaren begonnen prima aan het duel in de kwartfinale. Asv Dronten werd teruggedrongen op eigen helft en kwam daar maar mondjesmaat vanaf. In eerste instantie was de eerste kans nog wel voor de thuisploeg, maar keeper Van Uden bracht goed redding. Vervolgens gaf BAS geen enkele kans meer weg en ging het zelf op zoek naar de openingstreffer. Thomas de Gier, Stefan Timmerman, David van Dijk, allen waren ze dicht bij een goal, maar de keeper of een verkeerd afgestelde radar hielden dit tegen. En ook de scheidsrechter van dienst wou niet meewerken. Een overduidelijke handsbal werd niet zo beoordeeld, waardoor BAS een strafschop werd ontnomen. Gezien de beslissende penaltyserie was het overigens nog maar de vraag of het een doelpunt was geworden.

Een aloude voetbalwet vertelt dat wanneer je zelf niet scoort, de tegenstander het gaat doen. En zo geschiedde. BAS was in de beginfase van de tweede helft opnieuw de betere, maar kreeg wel het deksel op de neus. Aanvoerder Van Dijk draaide open met een tegenstander in de rug, verloor de bal en vervolgens zeilde een zondagsschot fraai over Van Uden: 1-0. Gezien het spelbeeld zeker niet terecht, maar dan moet je maar scoren. BAS kreeg het vervolgens lastiger met de Drontenaren, maar rechtte uiteindelijk wel de rug. Goed voetbal was er niet meer bij, ASVD en BAS streden beide keihard om een plaats in de halve finale.

Waar de mensen aan de lijn al een nederlaag aan voelden komen, dacht invaller Bilal el Achak daar anders over. Vijf minuten voor tijd werd hij door Stefan Timmerman op mooie wijze alleen voor de keeper gezet en ditmaal ronde de spits prima af. Blijdschap alom en wellicht zat er nog meer in. Bret Eijkelboom kreeg net voor het eindsignaal nog een grote mogelijkheid op de winnende, maar zijn schot belandde recht in de handen van de keeper. Beker, gelijk, dus strafschoppen.

Het lijstje samenstellend was het eigen al wel duidelijk. De vaste penaltynemers haakten af, waardoor andere op moesten draven. Loterij, dit, loterij dat, maar karakter toonde de ploeg hier even niet. Bilal el Achak, Jesper Claassen en David van Dijk misten hun penalty, terwijl asv Dronten er eentje minder miste. Over en uit, einde bekertoernooi. De complimenten moeten nog wel naar keeper Van Uden, die op mooie wijze twee penalty’s keerde. Maar het bleek uiteindelijk niet genoeg.

Aankomende zaterdag is de formatie van trainer Overeem vrij, over twee weken wacht de kraker met Sparta Nijkerk. In Nijkerk wordt er om 15.00 uur afgetrapt. Tot dan!

Bilal El-Achak

ASV DRONTEN A2 - BAS JO19-1: 1 - 1 (0 - 0)

51' doelpunt 1 - 0
84' doelpunt 1 - 1  Bilal El-Achak (Stefan Timmerman)

Opstelling BAS JO19-1 (4-3-3):