Elspeet A1 1 - 1 (0 - 0) BAS JO19-1
19-10-2013, 15:00 uur
Op de Heide Elspeet, Uddelerweg 100 Elspeet

Goochem ligt bij slimmigheid

Beetje rare kop wel. Maar we konden niet om de quote van de dag heen. Het was net voor de rust, toen Stefan Timmerman een overtreding beging op een tegenstander. Scheidsrechter Slijkhuis sprak de aanvaller vermanend toe: “Weet je waar goochem ligt? Dichtbij slimmigheid”, waren de woorden van de prima leidende referee.

De negentig minuten van afgelopen zaterdag hadden alle ingrediënten van een echte bekerwedstrijd. Het was tot het laatste moment spannend, de ploegen streden voor elke meter en daarbij kwam ook bij vlagen nog alleraardigst voetbal. De linkeraanvaller van Elspeet bracht de Biddinghuizer defensie vooral in de eerste helft luttele keren in verlegenheid, waardoor BAS de onderliggende partij was. Eenmaal het gevaar lam gelegd nam BAS de overhand en kwamen er ook de eerste kansen. Stefan Timmerman was koppend gevaarlijk, terwijl ook Thomas die Gier tweemaal dreigend voor het doel kwam.

Het Elspeeter gevaar was uitgeschakeld, maar toch kwam BAS A1 na de rust wel op achterstand. Een gevaarlijke vrije trap werd half verwerkt door doelman Dylan van Uden, waardoor Bret Eijkelboom werd verrast. Hij kreeg de bal op de pantoffel en plots lag de bal in het eigen doel: 1-0. Elspeet bleef gevaarlijk, trof na de 1-0 zelfs nog lat en paal, maar uit het niets kwam BAS toch terug in de wedstrijd. Één van de goede Biddinghuizer aanvallen kwam terecht bij Thomas de Gier, hij zag het doel leeg en schoof de bal op prima wijze binnen.

Een winnaar kwam er niet, al waren beide ploegen wel dichtbij een tweede treffer. Voor BAS waren Bilal el Achak en Stefan Timmerman nog in de buurt van de winnende, maar zij konden de kansen niet verzilveren. Afgelopen, eindsignaal, 1-1. Gelijk in de beker, dus direct strafschoppen. Het lijstje werd samengesteld, David van Dijk, Stefan Timmerman, Thomas de Gier, Maurice Janssen en Jesper Claassen moesten het gaan doen. Het begin was direct voor BAS, keeper van Uden stopte de eerste Elspeetse strafschop. Uiteindelijk miste niemand meer en bracht Jesper Claassen BAS de zege. Hij schoot de vijfde en beslissende pingel binnen.

BAS bekert dus door, tegen wie is nog onbekend. Aanstaande zaterdag hervatten de A-junioren de competitie, dan komt Lelystad ’67 A2 op bezoek. Het duel op De Schelp begint om 12.00 uur.

Thomas de Gier

ELSPEET A1 - BAS JO19-1: 1 - 1 (0 - 0)

56' doelpunt 1 - 0  Bret Eijkelboom (-)
73' doelpunt 1 - 1  Thomas de Gier (-)

Opstelling BAS JO19-1 (4-3-3):