BAS JO19-1 - EFC '58 A1D : 5-2

BAS JO19-1 5 - 2 (2 - 0) EFC '58 A1D
7-12-2013, 12:00 uur

Het verhaal van een doelpuntloze spits

BAS A1 heeft zaterdagmiddag de eerste seizoenshelft afgesloten met een 5-2 overwinning op EFC '58. BAS stond bij rust al met 2-0 voor, liet EFC nog even aan een goed resultaat ruiken, maar maakte uiteindelijk toch het verschil. Opvallend waren de drie doelpunten van Stefan Timmerman. En dat ook nog op zijn verjaardag.

Drie goals van Timmerman, een blessure bij Niels Mangnus en een keurige 5-2 overwinning. Drie invalshoeken voor een mogelijk verhaal. Maar het verhaal van deze middag ligt bij spits aka buitenspeler Bilal El Achak. De aanvaller kwam in de eerste seizoenshelft nog niet één keer tot scoren en ook zaterdag lukte het hem niet. Ondanks goede mogelijkheden kon hij het net niet laten bollen, tot grote wanhoop bij El Achak zelf. "Ik lijk wel vervloekt", waren zijn woorden na afloop.

De grootste kans van El Achak kon halverwege de tweede helft worden genoteerd. BAS was voor de rust op een 2-0 voorsprong gekomen door goals van Niels Mangnus en Stefan Timmerman, waarna EFC net na rust terugkwam in de wedstrijd. BAS leek zelfs te capituleren, maar uiteindelijk tilde Stefan Timmerman het verschil weer naar twee. Vervolgens kreeg El Achak een niet te missen kans. Hij werd keurig in stelling gebracht, maar voor een open doel schoof de aanvaller het leder naast de paal.

Thomas de Gier gaf door een heerlijke volley nog even een lesje afronden, maar ook dit hielp El Achak niet verder. Martijn Boer bracht de spits opnieuw in stelling, maar oog in oog met de doelman ging de bal opnieuw naast. Het slotakkoord was voor de jarige Stefan Timmerman, hij bracht de einduitslag op 5-2.

Een keurige zaterdag voor BAS A1, dat door deze zege en de resultaten elders, nu op een tweede plaats staat. Alleen Sparta Nijkerk lijkt ongenaakbaar en kan aankomende zaterdag in een inhaalduel het verschil naar negen punten brengen. 'Best of the rest', het lijkt de titel waar BAS voor moet gaan. Hopelijk kan El Achak daar in de tweede seizoenshelft een bijdrage aan gaan leveren. In de vorm van een mooi aantal doelpunten.

Stefan Timmerman

Thomas de Gier

Niels Mangnus

BAS JO19-1 - EFC '58 A1D: 5 - 2 (2 - 0)

23' doelpunt 1 - 0  Niels Mangnus (Stefan Timmerman)
41' doelpunt 2 - 0  Stefan Timmerman (Niels Mangnus)

48' doelpunt 2 - 1
56' doelpunt 3 - 1  Stefan Timmerman (-)
60' doelpunt 3 - 2
71' doelpunt 4 - 2  Thomas de Gier (Edwin Tolsma)
75' doelpunt 5 - 2  Stefan Timmerman (-)

Opstelling BAS JO19-1 (4-3-3):