BAS JO19-1 - Swift '64 A1 : 4-0

BAS JO19-1 4 - 0 (2 - 0) Swift '64 A1
30-11-2013, 12:00 uur

BAS A1 deklasseert buurman Swift: 4-0

BAS A1 heeft zaterdagmiddag drie punten overgehouden aan het treffen met buurman Swift ’64 A1. BAS speelde met bravoure, blufte Swift tachtig minuten volledig af, wat resulteerde in een 4-0 zege. Doelpuntenmakers op De Schelp waren Stefan Timmerman(2x), Thomas de Gier en Niels Mangnus.

Vroegtijdig in het seizoen al een beslissende zaterdag. Het was voor BAS de dood of de gladiolen. Bij een nederlaag zou BAS tussen wal en schip raken, bij een overwinning zouden de Biddinghuizenaren aanhaken in de bovenste regionen. De mannen van trainer Overeem leken zich dat maar wat van bewust, want de ploeg was vanaf de eerste minuut feller, scherper en beter dan concurrent Swift. Al binnen vijf minuten opende Stefan Timmerman op aangeven van Thomas de Gier de score, even later was Timmerman zelfs dichtbij 2-0. Oog in oog met de keeper kon de spits ditmaal niet doeltreffend afdrukken.

Het tweede doelpunt liet nog even op zich wachten, maar BAS was overduidelijk beter. Niels Mangnus kreeg nog een enorme mogelijkheid, terwijl ook David van Dijk een aantal maal dreigend bleek. De 2-0 was echter een cadeautje. Aanvoerder Van Dijk verloor in het strafschopgebied van Swift een duel, maar tot ieders verbazing besloot de leidsman de bal op de stip te leggen. Thomas de Gier besloot achter de bal te gaan staan en schoot de bal snoeihard in de rechterbovenhoek. Een cadeautje, maar wel terecht. Het was een goede afspiegeling van het krachtsverschil.

Na de rust bleek BAS het goede spel voort te kunnen zetten. Swift werd opnieuw teruggedrongen, maar de wedstrijd definitief beslissen, dat duurde tot een kwartier na de rust. Opnieuw Thomas de Gier stond aan de basis van het doelpunt, hij speelde keurig Niels Mangnus vrij. De middenvelder was nu wel trefzeker en besliste de gemeentelijke derby: 3-0. Maar 3-0 bleek voor de Biddinghuizense ploeg niet voldoende, want ook spits Stefan Timmerman mocht de trekker nog een keer overhalen. Bilal El Achak bracht hem koppend -ja echt- in stelling, de aanvaller wist wel raad met deze kans. 4-0, over en uit.

De krachten waren na tachtig minuten weg, Swift vond het ook wel welletjes. Triomfantelijkheid na afloop, dit was net wat de ploeg even nodig had. Een prima teamprestatie, met een lekkere uitslag. En ook nog eens de nul, voor de tweede wedstrijd oprij. Het was een mooie zaterdagmiddag. Aankomende zaterdag sluit BAS de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen EFC ’58 A1. De wedstrijd op De Schelp begint om 12.00 uur, tot dan!

Stefan Timmerman

Niels Mangnus

Thomas de Gier

BAS JO19-1 - SWIFT '64 A1: 4 - 0 (2 - 0)

5' doelpunt 1 - 0  Stefan Timmerman (Thomas de Gier)
33' doelpunt 2 - 0  Thomas de Gier (-)

60' doelpunt 3 - 0  Niels Mangnus (Thomas de Gier)
71' doelpunt 4 - 0  Stefan Timmerman (Bilal El-Achak)

Opstelling BAS JO19-1 (4-3-3):