DVS '33 Ermelo A2 1 - 1 (1 - 0) BAS JO19-1
2-11-2013, 12:30 uur
Sportpark DVS, Sportlaan 27 Ermelo

Zure puntendeling tegen nummer drie

Het is BAS A1 zaterdagmiddag niet gelukt om nummer drie DVS ’33 A2 over de knie te legen. De A-junioren waren negentig minuten lang de betere over DVS, maar konden dit niet tot uiting brengen in de score: 1-1. Stefan Timmerman maakte in de tweede helft de enige Biddinghuizer goal.

De tegenstander niet laten geloven in een positief resultaat. Dat was de boodschap die BAS meekreeg, mede na de wedstrijden tegen Lelystad ’67(4-3) en asv Dronten(4-4). Die boodschap leek te zijn geland, want de startende elf zette DVS vanaf minuut één onder druk. BAS dwong de Ermeloers keer op keer tot een lange bal, waardoor de nummer drie geen moment in het eigen spel kon komen. BAS kon dit wel en creeerde een aantal goede mogelijkheden op de openingstreffer. Thomas de Gier was vroeg in de wedstrijd al dichtbij een goal, terwijl ook Stefan Timmerman en Sven Geling een goede kans op een treffer hadden.

Zelf niet scoren, dan doet de tegenstander het, zo luidt een ongeschreven voetbalwet. En weer overkwam het BAS. De ploeg niet na het krachtsverschil uit te drukken in de score en plots kwam DVS op voorsprong. Één van de vele lange ballen werd compleet verkeerd ingeschat door keeper Van Uden, waar de DVS-spits oplettend gebruik van maakte: 1-0. Verbijstering alom, want BAS was zoveel beter.

Ook na de rust kon DVS geen potten breken, mede door het goede veldspel van BAS. Bij vlagen, zeker in de tweede helft, speelde de Biddinghuizer ploeg prima voetbal, wat resulteerde in grote kansen op de gelijkmaker. David van Dijk, Martijn Boer en Maurice Janssen hadden de 1-1 op de schoen, maar mistten het doel of troffen de keeper op hun weg. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker een kwartier voor tijd toch nog tot stand. Bret Eijkelboom begon over links aan een solo, eindigde in de zestien en zag daar Stefan Timmerman als eindstation. Die kon vanaf vijf meter de bal snoeihard tegen de touwen schieten, waardoor BAS toch nog op gelijke hoogte kwam.

Een overwinning was o,zo belangrijk en ook terecht geweest. BAS zette nog alles op alles om drie punten mee terug te nemen, maar het mocht zaterdag niet zo zijn. De ploeg speelde een prima wedstrijd, maar dat werd niet beloond. Het moest genoegen nemen met een punt, al was niemand aan BAS-zijde daar blij mee. Qua spelopvatting en uitvoering had BAS drie punten moeten pakken, maar het bleef bij 1-1. Omdat ook Swift gelijkspeelde tegen Zeewolde(5-5), is Sparta Nijkerk opnieuw uitgelopen. Het heeft een voorsprong van drie punten op nummer twee Swift, terwijl BAS al zeven punten achterstand heeft. Daarmee staat het voorlopig op plaats vier.

Aanstaande zaterdag speelt BAS een thuiswedstrijd tegen ESC A1, dat eerder in de beker al werd verslagen. Het duel op De Schelp begint om 12.00 uur, tot dan!

Stefan Timmerman

DVS '33 ERMELO A2 - BAS JO19-1: 1 - 1 (1 - 0)

30' doelpunt 1 - 0

75' doelpunt 1 - 1  Stefan Timmerman (Bret Eijkelboom)

Opstelling BAS JO19-1 (4-3-3):