BAS JO19-1 - Lelystad '67 A2 : 4-3

BAS JO19-1 4 - 3 (3 - 2) Lelystad '67 A2
26-10-2013, 12:00 uur

BAS A1 boekt weinig overtuigende zege

BAS A1 heeft zaterdagmiddag eindelijk weer eens een zege aan het totaal kunnen bijvoegen. Na vier wedstrijden zonder overwinning bleek BAS op eigen terrein met 4-3 te sterk voor Lelystad ’67 A2. Biddinghuizense doelpunten kwamen op naam van Sven Geling, Jesper Claassen, Jordy Knippenborg en Niels Mangnus.

Drie punten, niet meer niet minder. Net zoals de voorgaande weken speelde BAS niet het beste voetbal –zeg maar gerust matig-, maar toch behaalde het wel een overwinning. Belangrijk, om enige aansluiting te houden bij de bovenste ploegen. Het eerste kwartier was zaterdag indrukwekkend. BAS zette vroeg druk, won vrijwel alle duels en sneed moeiteloos door de Lelystadse defensie. Dit resulteerde in vroege goals van Geling, Claassen en Knippenborg, terwijl ook Bilal el Achak twee keer in kansrijke positie kwam. De spits vergat echter om Lelystad de genadeklap toe te dienen.

Na het eerste kwartier leek BAS het wel welletjes te vinden. Wat onoplettendheid op het middenveld leidde al snel tot de 3-1 en vijf minuten was Lelystad plotsklaps weer terug in de wedstrijd. Een voorzet werd door de spits vakkundig over doelman Bos gekopt, spanning weer terug in de wedstrijd. BAS had het volledig aan zichzelf te wijten. Het tempo ging omlaag, de passing werd matig, waardoor het de tegenstander in het zadel hielp. Diezelfde tegenstander liet het na om nog voor de rust voor de gelijkmaker te tekenen, waardoor BAS nog niet in paniek raakte.

In de tweede helft leek er weer wat verbetering op te treden, want de Lelystedelingen werden vanaf het eerste moment teruggedrongen op eigen helft. Dit resulteerde in kansen te over en uiteindelijk bracht Niels Mangnus tien minuten na rust het verschil weer naar twee. De assist was van Stefan Timmerman, het afronden van Mangnus net zo koelbloedig: 4-2. ‘In the pocket’, zou je denken. Een verschil van twee, dat gaat de ploeg niet meer weggeven. Zeker gezien de verhoudingen op het veld, waar BAS overduidelijk de baas was.

BAS liet het echter na om het krachtsverschil daadwerkelijk in grote cijfers uit te drukken. Met vijf man op twee verdedigers af, alleen voor de keeper, kopballen uit corners, niets verschalkte meer de doelman. De voorwaartse leken niet bij machten om zaterdag negentig minuten lang scherp in de afronding te zijn, waardoor SVL enige hoop bleef houden op een punt. Terecht, bleek een kwartier voor tijd. BAS mistte een immense mogelijkheid en in de omschakeling sloeg de tegenstander toe. Defensie wat te ver naar voren, middenvelders die niet omschakelden en pats, boem, aansluitingstreffer.

Gelukkig hield BAS uiteindelijk stand, maar de ploeg had het zichzelf zoveel makkelijker kunnen maken. Kansen afmaken en dingen doen die je moet doen. Titelkandidaat Sparta Nijkerk liet zaterdag in Dronten zien hoe je dat doet, het krachtsverschil tussen die beide ploegen was duidelijk waarneembaar: 0-10. Hopelijk doet goed voorbeeld volgen en gaat BAS in wedstrijden als deze ook zulke uitslagen neerzetten. Want dat deze A1 bovenin mee kan draaien, dat is wel duidelijk. Echter, moeten ploegen als Lelystad en asv Dronten dan niet de gedachte krijgen dat er wat te halen valt.

Aanstaande zaterdag speelt BAS een uitwedstrijd tegen DVS ’33 uit Ermelo. Die ploeg staat op een derde plaats, een belangrijk potje. Het is van aanhaken of voorlopig even afhaken. Het duel in Ermelo begint om 12.30 uur, tot dan!

Jordy Knippenborg

Sven Geling

Niels Mangnus

Jesper Claassen

BAS JO19-1 - LELYSTAD '67 A2: 4 - 3 (3 - 2)

11' doelpunt 1 - 0  Sven Geling (-)
12' doelpunt 2 - 0  Jesper Claassen (-)
16' doelpunt 3 - 0  Jordy Knippenborg (Thomas de Gier)
24' doelpunt 3 - 1
29' doelpunt 3 - 2

55' doelpunt 4 - 2  Niels Mangnus (Stefan Timmerman)