BAS JO19-1 - Sparta Nijkerk A2 : 1-1

BAS JO19-1 1 - 1 (1 - 1) Sparta Nijkerk A2
5-10-2013, 12:00 uur

Strijdend naar terechte puntendeling

BAS A1 heeft zaterdagmiddag een punt overgehouden aan het thuisduel tegen koploper Sparta Nijkerk A2. Beide ploegen waren negentig minuten lang aan elkaar gewaagd, een gelijkspel was dan ook het enige terechte resultaat. Het Biddinghuizense doelpunt kwam op naam van buitenspeler Maurice Janssen.

Na de wedstrijd met twee gezichten tegen Hulshorst A1, lijkt het kwartje in ieder geval gevallen. BAS A1 trok zaterdag vanaf het eerste fluitsignaal ten strijde, maar trof in Sparta Nijkerk een tegenstander van prima formaat. De Nijkerkers zette vanaf minuut één druk vooruit, waardoor BAS het moeilijk had in de opbouw. Toch speelde de ploeg zich een aantal keer prima onder de druk uit, wat niet direct in grote kansen resulteerde. Aan de andere kant was het echter wel raak, toen Marc van Nieuwenhuyzen onderuit werd getrokken, maar dit niet werd waargenomen door de scheidsrechter van dienst. Hierdoor was de defensie even van slag, waar de koploper dankbaar gebruik van maakte: 0-1.

BAS ging niet bij de pakken neerzitten en rechtte direct de rug. Bilal El Achak was de eerste die een enorme mogelijkheid op de gelijkmaker kreeg, maar oog in oog met de keeper regeerde de besluiteloosheid. Even later was het toch wel raak, toen diezelfde El Achak op slinkse wijze een bal door tikte naar Maurice Janssen. Hij kon z'n linkerbeen nog net tegen de bal plaatsen en zodoende de stand weer gelijktrekken.

Rust, 1-1 en twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld, met ploegen die allebei voor een zege speelde. BAS was via Rudo Timmerman nog het dichtst bij een voorsprong, maar zijn inzet zeilde net naast het Nijkerker doel. Aan de andere kant zwijnde de Biddinghuizense ploeg nog een keer, toen een inzet op de lat plofte, maar een winnaar kwam er niet meer.

Al met al een terechte uitslag, maar toch was er na afloop enige teleurstelling bij de spelers. Met een beetje meer geluk had de ploeg twee punten meer gepakt, maar het zij zo. BAS speelde met passie en beleving, iets wat de ploeg nog ver kan gaan brengen. En de ene tegengoal is in vergelijking met de vorige weken een flinke verbetering, iets wat BAS mee moet nemen naar de komende wedstrijden.

Aanstaande zaterdag is het derbytime, BAS neemt het dan in het hol van de leeuw op tegen asv Dronten A2. De wedstrijd in Dronten begint om 12.30 uur, tot dan!