BAS JO19-1 - Hulshorst A1 : 2-3

BAS JO19-1 2 - 3  Hulshorst A1
28-9-2013, 12:00 uur

Een tweede helft uit het boekje

BAS A1 is de ongeslagen status kwijt. Zaterdagmiddag kwam Hulshorst A1 op bezoek, dat uiteindelijke de 2-3 zege in de schoot kreeg geworpen. BAS speelde een wedstrijd met twee gezichten, waarbij Hulhorst in de tweede helft compleet zoek werd gespeeld. Niet genoeg voor iets tastbaars.

Verliezen, dat was er voor de manschappen van trainer Jan Overeem dit seizoen nog niet bij. Ook zaterdag leek er weinig aan de hand, want BAS was zeker niet de mindere over Hulshorst. De ploeg kwam dan ook op voorsprong door een heerlijke goal van Stefan Timmerman, maar wat er vervolgens gebeurde, moet de ploeg maar snel gaan vergeten. Eerst ging Luuk Wester onder de bal door, waardoor de Hulshorster spits in een één tegen één situatie kon scoren, een minuut later was het alweer raak. Na een stuk of tien passes binnen de zestien mocht Hulshorst de trekker overhalen en met succes. 1-2.

Het werd op slag van de rust zelfs nog erger met een derde Hulshorstse treffer, waardoor er in de rust het één en ander rechtgezet moest worden. En plots, na de rust, een totaal ander BAS. Strijdend voor elke meter, goed voetballend en kansen creërend. Na al een bal op de lat van Stefan Timmerman was het uiteindelijk David van Dijk met de aansluitingstreffer. Opnieuw een vrije trap, waar Pierre jaloers op zou zijn. Flinke curve in het schot, de keeper in verlegenheid achterlatend. 2-3.

BAS rook bloed en ging volle bak opzoek naar de gelijkmaker. De ingevallen Brett Eijkelboom raakte de lat, Sven Geling de paal en ook Maurice Janssen trof in de uiterste slotfase nog het houtwerk. Diezelfde Geling kwam nog tweemaal in scoringspositie, maar wist niet doeltreffend af te ronden. Zonde, want de ploeg verdiende op basis van de tweede helft zoveel meer. BAS A1 liet daarin zien wat het echt in haar mars heeft, het speelde Hulshorst zoek. Duizelig, kastje naar de muur, u kent het wel. Toch moest BAS een nederlaag slikken, wat voor de nodige teleurstelling zorgde.

Het is zonde, maar de ploeg moet verder. Voortborduren op een prima tweede helft, waarin duidelijk werd hoe het echt moet. Vanaf de eerste minuut het gas open en dat gas pas weer loslaten na het laatste fluitsignaal. Dan kan dit elftal nog ver komen. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg opnieuw thuis, dan is koploper Sparta Nijkerk de tegenstander. Aftrap is uiteraard om 12.00 uur.