ASV Dronten A2 4 - 4 (3 - 4) BAS JO19-1
12-10-2013, 12:30 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

Gelijkspel in derby

BAS A1 is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om in het hol van de leeuw asv Dronten A2 te trakteren op een nederlaag. Het had gekund, maar door vele persoonlijke fouten aan BAS-zijde bleef het uiteindelijk bij 4-4. Biddinghuizense doelpunten werden gemaakt door David van Dijk(2x), Stefan Timmerman en Jesper Claassen.

Een derby. BAS, dat is tegen asv Dronten altijd de underdog. Tenminste, zo denken ze er in Dronten over. Het kleine BAS tegen het grote ASVD. Strijden, tot het gaatje gaan. Bloed aan de palen, darmen in het net. En wat allemaal nog meer. De buurman, de buurman moet altijd worden verslagen. Met een instelling van heb ik jouw daar. Toch ging dat zaterdag niet helemaal op. Vooraf waren de praatjes groot, iedereen in de ‘beastmode’, maar daar was vanaf het eerste fluitsignaal barweinig van terug te zien. Gezapig, het enige juiste woord.

Moet wel worden gezegd dat BAS daadwerkelijk de betere was over de Drontense A-junioren. Tweemaal kwam de Dronter ploeg in de eerste helft nog wel op voorsprong, maar de paniek in het kamp van de tegenstander was duidelijk waarneembaar. Zelfs bij een voorsprong. Na de 2-1 van ASVD leek BAS het tij definitief te keren en nam het door goals van Jesper Claassen, Stefan Timmerman en David van Dijk afstand van de Dronter buurman. 2-4 bij de rust, niets aan de hand zou je zeggen.

Dit bleek anders. Nog voor de rust kreeg BAS het voor elkaar om de marge te laten slinken tot één. Bret Eijkelboom verspeelde knullig de bal, Martijn Boer legde hem matig terug op keeper Van Uden, die op zijn beurt ook in de fout ging. Bal bij de ASVD-aanvaller, die langs Van Uden ging en de bal in het lege doel schoof. Typerend voor het BAS A1 van zaterdagmiddag. Drie fouten in twintig seconde, net voor de rust. Dodelijk.

Dodelijk bleek het, want in de tweede helft gaf BAS de voorsprong nog weg ook. Martijn Boer beging een overtreding binnen het strafschopgebied, een zuivere penalty tot gevolg. Van Uden de verkeerde kant op en Dronten weer op gelijke hoogte. Uiteindelijk bleef het bij 4-4, al had BAS nog zomaar aan het langste eind kunnen trekken. Zeker nadat de ploeg tegen tien kwam te staan, na een grove charge op David van Dijk. Het mocht niet meer zo zijn en dat was ook teveel van het goede geweest. BAS verdiende niet meer dan dit.

De instelling en wil die asv Dronten toonde, zo had het aan BAS-zijde ook gemoeten. Zo af en toe ging het aan Dronter kant over het randje, die er vooral op uit waren om aanvoerder Van Dijk eens flink te grazen te nemen. BAS had hier voetballend de overhand moeten nemen, maar vergat dat. Het werd afgebluft door de buren, wat resulteerde in nieuw puntverlies. Aanstaande zaterdag wacht voor BAS het vervolg in de beker, dan gaat het op bezoek bij Elspeet A1. Het duel begint om 12.30 uur.