BAS JO19-1 - Zeewolde A2 : 7-4

BAS JO19-1 7 - 4 (3 - 2) Zeewolde A2
14-9-2013, 12:00 uur

Seizoensouverture brengt BAS A1 drie punten

Groots was het opnieuw niet, vermakelijk des te meer. BAS A1 opende zaterdagmiddag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Zeewolde A2, dat in negentig minuten met 7-4 over de knie werd gelegd. Biddinghuizense doelpunten kwamen op naam van Sven Geling(2x), Maurice Janssen(2x), Jordy Knippenborg, Marc van Nieuwenhuyzen en David van Dijk.

Vorige week werd de groepsfase van de beker afgesloten met een 5-4 overwinning op Zwolsche Boys. De lijn van die wedstrijd leek BAS niet te volgen, want het begin was prima. Zeewolde werd vanaf het eerste moment onder druk gezet, kreeg geen kans en dit resulteerde twee rappe goals. Eerst bracht Maurice Janssen op aangeven van Sven Geling de Biddinghuizenaren aan de leiding, waarna zeven minuten later de score werd verdubbeld. Een vrije trap van Jordy Knippenborg kon door niemand worden beroerd, waardoor de bal plotsklaps achter de verbouwereerde doelman zeilde.

Niets leek een makkelijke middag in de weg te staan, BAS speelde in balbezit sterk. Echter, na de 2-0 draaiden de rollen om. Zeewolde nam de overhand, BAS verslapte, wat resulteerde in twee Zeewoldense doelpunten. Stand weer gelijk en BAS A1 het spoor volledig bijster. Toch kwam de ploeg door een doelpunt van David van Dijk wel weer op voorsprong. Van de zomer in de leer geweest bij Pierre, we weten het niet, maar opnieuw benutte de aanvoerder een vrije trap. Ditmaal iets minder van schoonheid, maar des te belangrijker.

Schade van een slordige dertig minuten beperkt kunnen houden en zelfs nog op voorsprong. Toch ging het direct na de rust weer mis. Slap verdedigen en omschakelen gaven Zeewolde de kans om op gelijke hoogte te komen, maar direct toonde BAS weer veerkracht. De ingevallen Stefan Timmerman gaf een formidabele assist op spits Geling, die de bal achter de keeper werkte: 4-3. Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen, luidt een wijs gezegde. De ezels van BAS A1 zelfs drie keer. Twee minuten na de goal van Geling leken de centrale verdedigers even van slag, gingen beide onder de bal door, waar de Zeewoldense spits van profiteerde. Zo kwam de tegenstander voor de derde keer deze middag langszij, gelukkig wel de laatste keer.

BAS was het nu echt zat en schudde Zeewolde vervolgens van zich af. Gouden wissel Marc van Nieuenhuyzen zag een voorzet op gelukkige wijze achter de keeper ploffen, waarna Maurice Janssen de wedstrijd helemaal besliste. Dat ook Sven Geling in de laatste minuut nog een doelpunt achter zijn naam zette, was niet meer dan voor de statistieken. De assist van Stefan mocht er overigens wel wezen. Opnieuw een Biddinghuizense overwinning, die vele malen hoger had kunnen en moeten uitvallen. BAS speelde vijftien minuten goed, maar verviel vervolgens in het spel van de afgelopen weken. Slordig en lui in balbezit, waardoor de tegenstander in het zadel wordt geholpen. Maar, opnieuw drie punten. Het wordt nog eens wat als de ploeg echt goed gaat voetballen…

Volgende week wacht voor de A1 de eerste uitwedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer Overeem gaat dan op bezoek bij FC Horst A1. De wedstrijd in Horst begint om 12.30 uur, vergeet je McDonald’s-bonnen niet. Tot dan!

Sven Geling

Maurice Jansen

Jordy Knippenborg

Marc van Nieuwenhuyzen

David van Dijk

BAS JO19-1 - ZEEWOLDE A2: 7 - 4 (3 - 2)

4' doelpunt 1 - 0  Maurice Jansen (Sven Geling)
11' doelpunt 2 - 0  Jordy Knippenborg (-)
24' doelpunt 2 - 1
27' doelpunt 2 - 2
37' doelpunt 3 - 2  David van Dijk (-)

48' doelpunt 3 - 3
58' doelpunt 4 - 3  Sven Geling (Stefan Timmerman)
60' doelpunt 4 - 4
64' doelpunt 5 - 4  Marc van Nieuwenhuyzen (-)
68' doelpunt 6 - 4  Maurice Jansen (-)
90' doelpunt 7 - 4  Sven Geling (Stefan Timmerman)

Opstelling BAS JO19-1 (4-3-3):