BAS JO19-1 5 - 4 (3 - 2) Zwolsche Boys A1
Bekerwedstrijd
7-9-2013, 12:00 uur

Matige A1 bekert door na nieuwe zege

De volgende ronde van de districtsbeker is bereikt. Zaterdagmiddag was BAS A1 in een bloedstollend duel met 5-4 te sterk voor Zwolsche Boys A1, genoeg voor een ticket naar de volgende ronde. Bij de rust stond BAS al met 3-2 voor, vlak voor tijd werd aanvaller Bilal El Achak matchwinner. Hij benutte een penalty.

Bloedstollend, zenuwslopend, billenknijpen. U kent het wel en weet dan wel hoe laat het zaterdag was. Vorige week bij Elburg ging BAS A1 al met de hakken over de sloot en ook deze week was het net aan. Zwolsche Boys gaf goed partij tegen de het vlaggenschip van de Biddinghuizense jeugdopleiding, waar BAS het moeilijk mee had. De ploeg kwam geen moment in het goede spel en moest het vooral van strijd en passie hebben. Via Sven Geling kwam de A1 op een 1-0 voorsprong, maar al rap werd het weer gelijk. Thomas de Gier bracht de Biddinghuizenaren vervolgens weer aan de leiding, maar het antwoord van Boys was opnieuw hetzelfde. Een gelijkmaker, dus 2-2.

Nog voor de rust kwam BAS echter weer op voorsprong, toen David van Dijk een staaltje traptechniek liet zien. Rechts van de zestien, met links, zo in de verre kruising. Snoeihard, pats boem, 3-2. Zwolsche Boys creëerde vervolgens nog kansen zat op een nieuwe gelijkmaker, maar het bleef bij 3-2. Na de rust zette BAS enigszins wat recht, want de tien minuten na rust waren goed. De ploeg domineerde, gaf Zwolsche Boys geen ruimte, maar dit resulteerde helaas niet in echt grote kansen. Hierdoor bleef Boys in de wedstrijd en leek het noodlot zelfs toe te slaan.

Zwolsche Boys kwam op 3-3 en even later werd het zelfs 3-4. Nog één doelpunt had de Zwolse formatie nodig om op doelsaldo door te beker, maar nu was het BAS wat wilskracht toonde. Een slimme vrije trap van Van Dijk kwam terecht bij Niels Mangnus, die in twee keer de keeper passeerde. 4-4, strijd om de volgende ronde in ieder geval beslist. In de slotfase konden er nog wel drie penalty’s gegeven worden, maar scheidsrechter Mulder gaf er eentje. David van Dijk anticipeerde goed op een matige inspeelpass van de Zwolse keeper, waardoor de Boys-verdediger aan de handrem moest trekken. Penalty, El Achak achter de bal. Normaliter niet de eerste op het lijstje, maar ook hij liet zien met de druk om te kunnen. Keurig in de andere hoek en de winnende. 5-4.

Opnieuw een zege op wilskracht, vechtlust en passie. Dat is uiteraard zeer positief, echter moet het spelpeil wel omhoog. De eerste tien minuten na de rust moeten daarvoor het voorbeeld zijn, waarbij BAS domineerde en dreigend was. De gehele ploeg was in die periode bij de les, wat resulteerde in goed voetbal. Laat dat een boodschap zijn. De eerste bekerronde zit erop, nu wacht de start van de competitie. Die is aanstaande zaterdag, als BAS thuis om 12.00 uur begint aan de wedstrijd tegen Zeewolde A2. Blijft de ploeg dan ook ongeslagen? U hoort van ons.

Bilal El-Achak

Niels Mangnus

David van Dijk

Thomas de Gier

Sven Geling

BAS JO19-1 - ZWOLSCHE BOYS A1: 5 - 4 (3 - 2)

8' doelpunt 1 - 0  Sven Geling (-)
11' doelpunt 1 - 1
17' doelpunt 2 - 1  Thomas de Gier (Rudo Timmerman)
20' doelpunt 2 - 2
24' doelpunt 3 - 2  David van Dijk (-)

68' doelpunt 3 - 3
71' doelpunt 3 - 4
78' doelpunt 4 - 4  Niels Mangnus (David van Dijk)
90' doelpunt 5 - 4  Bilal El-Achak (-)

Opstelling BAS JO19-1 (4-3-3):