ESC A1 1 - 3 (0 - 0) BAS JO19-1
31-8-2013, 12:00 uur
Burg. Bode Sportpark, Zwolscheweg 6 A Elburg

Simpele zege op WZC; Heroïsche overwinning in Elburg

Zes punten, negen gemaakte doelpunten en twee tegengoals. Dat is de balans van BAS A1 na twee gespeelde bekerwedstrijden. Vorige week zaterdag won de ploeg thuis met 6-1 van WZC Wapenveld, deze zaterdag was BAS met 1-3 te sterk op bezoek bij ESC A1.

BAS moest zaterdag alle zeilen bijzetten om een nieuwe bekerzege uit het vuur te slepen. In de eerste helft stokte elke aanval bij de voorwaartsen, waardoor ESC ook wel degelijk dreigend kon worden. BAS verzuimde het veldoverwicht om te zetten in doelrijpe kansen, waardoor de rust werd bereikt met een 0-0 tussenstand.

Na de rust ontspon er zich een waar voetbalgevecht, waarin BAS uiteindelijk het sterkst bleek. Jesper Claassen zorgde uit een vrije trap van Jordy Knippenborg voor de 0-1, twee minuten later kreeg David van Dijk de vrije doortocht richting het doel van ESC. De aanvoerder bleef koeltjes en schoof de bal tergend langzaam achter de Elburgse goalie. Prima begin van de tweede helft, waarbij ook de aanvallers meer en meer goed spel vertoonden.

Na die 0-2 drukte Elburg de Biddinghuizense formatie ietwat terug. Echt gevaarlijk werd de tegenstander niet, totdat een Elburgse middenvelder het op de reuzeslalom gooide. Kreeg de bal op het middenveld, passeerde twee roodhemden en werd in het zestienmetergebied gevloerd door doelman Van Uden. Gele kaart, Van Uden tien minuten naar de kant en Rudo Timmerman in het hok. De daaropvolgende penalty werd benut: 1-2.

Spanning terug in de wedstrijd, helemaal toen BAS zelfs met negen man kwam te staan. Ook Bret Eijkelboom ontving een gele kaart en kon dus naast Van Uden plaatsnemen op het strafbankje. Sleuren, trekken, vechten, dat was het recept voor de overige negen man. Onder leiding van David van Dijk en de uitblinkende Luuk Wester zette BAS alles op alles om de periode schadevrij door te komen. Bijna moest Timmerman vissen, maar een van richting veranderd schot zeilde net over.

Tot groter gevaar kwam het niet. ESC drong wel aan, maar de BAS-defensie hield goed stand. Zelfs tien minuten blessuretijd moest de Biddinghuizer ploeg nog overleven, maar op passie, wilskracht en beleving gingen de drie punten uiteindelijk mee naar de polder. In de 100ste(!) minuut besliste Stefan Timmerman de wedstrijd, hij kopte een prima voorzet van Thomas de Gier tegen de touwen.

Het Biddinghuizer publiek op de banken, de technische staf meer dan tevreden. Er gebeurde veel in deze wedstrijd, maar de elf in het veld lieten zich geen moment van de wijs brengen. De overwinning, daar kwamen ze voor. En die kregen ze. Aanstaande dinsdag speelt BAS A1 in vriendschappelijk verband thuis, dan komt Hulshorst A1 op bezoek. Aanvang op De Schelp is om 19.30 uur.

David van Dijk

Jesper Claassen

Stefan Timmerman

ESC A1 - BAS JO19-1: 1 - 3 (0 - 0)

51' doelpunt 0 - 1  Jesper Claassen (Jordy Knippenborg)
53' doelpunt 0 - 2  David van Dijk (-)
64' doelpunt 1 - 2
100' doelpunt 1 - 3  Stefan Timmerman (Thomas de Gier)

Opstelling BAS JO19-1 (4-3-3):