Stroe A1 1 - 6 (0 - 4) BAS JO19-1
17-8-2013, 12:30 uur
De Bosrand, Tolnegenweg 36 Stroe

BAS A1 heeft geen kind aan Stroe A1

Een lekkere opwarmer. BAS A1 opende zaterdag het seizoen op bezoek bij Stroe A1 en won daar afgetekend. Door doelpunten van Jesper Claassen(3x), Bilal el Achak, Thomas de Gier en aanvoerder Martijn Boer was BAS uiteindelijk met 1-6 te sterk.

Veel had Stroe zaterdagmiddag niet in te brengen. BAS had in de beginfase van de wedstrijd nog wat moeite om in het eigen spel te komen, maar toen de trein eenmaal op gang kwam, was er voor Stroe geen houden meer aan. Thomas de Gier opende de score met een prachtig afstandsschot, waarna BAS nog voor de rust uitliep naar 0-4. Rechterverdediger Martijn Boer schoot van randje zestien de bal hard achter de keeper, waarna Jesper Claassen liet zien een prima gelegenheidsspits te zijn. Op aangeven van Bret Eijkelboom tilde Claassen de score al naar drie, even later maakte de aanvaller zijn tweede van de middag. Hij kon alleen op de keeper af, de doelman deed een paar stappen naar voren en dat zag Claassen goed. Met een bekeken stift bracht hij de productie al voor de rust naar vier.

Vijf slechte minuten na de rust gaf Stroe de gelegenheid om in ieder geval één doelpunt mee te pikken, maar na dat tegendoelpunt was BAS weer wakker. Het drukte Stroe terug op eigen helft, creëerde opnieuw genoeg kansen, maar scoren lukte even niet. Toch maakte de Biddinghuizense A-junioren er nog twee, Bilal el Achak en opnieuw Jesper Claassen tekende voor 1-5 en 1-6. Kanttekening hierbij was nog wel een enorme misser van diezelfde Claassen, op vier meter van het doel wist hij de bal toch naast te krijgen. Een prestatie op zich.

Een prima wedstrijd en lekkere opwarmer, waarin BAS liet zien dat het goed voetbal kan spelen. Jammer waren de vijf minuten na de rust, maar een kleinigheidje hou je toch. Trainer Overeem tevreden, de meegereisde supportersschare vol verwachting. “Als we dit spel het hele seizoen krijgen te zien, dan is het leuk om te gaan kijken”, zo luidde het oordeel van de supporters na afloop. Woensdag speelt de A1 opnieuw een oefenwedstrijd, dan komt OWIOS A1 naar Biddinghuizen. Aanvang op De Schelp is rond 19.30 uur.