BAS JO19-1 - EFC '58 A1 : 6-3

BAS JO19-1 6 - 3 (1 - 3) EFC '58 A1
27-1-2011, 20:00 uur

TWEEDE HELFT KRIJGT BAS A1 VLEUGELS.

Het was donderdagavond dat er een licht wedstrijd gevoetbald werd tegen EFC'58 uit Ermelo. Dit omdat de wedstrijd door omstandigheden bij Sparta Nijkerk niet door kon gaan. En om toch enigzins in het wedstrijdritme te blijven. We willen toch graag met z'n allen een goede tweede seizoenshelft neerzetten.

Daarom werd er om 20.00 uur afgetrapt onderleiding van scheidsrechter de Gier. Er kwamen bij ons vier B-junioren ter ondersteuning omdat Robin Vos, Carlo Koe en Marco Melenhorst verstek lieten gaan.
Jelle Oosterkamp en Christiaan Grin werden in de basis gezet en de tweede helft zouden ze gewisseld worden door Tom Drent en Remco de Boer. Alle vier hebben zich goed staande gehouden tussen de A-junioren.
Ondanks een goede warming-up kwamen de BAS spelers wat laat op gang. Binnen twintig minuten stonden de gasten uit Ermelo al met 2-0 voor. Eerst door een te nochelante kaats door het midden van Kay-Marnix en door een niet scherp genomen penalty, die Jorrit Doorman miste.
We haalden dan ook de rust met een 3-1 achterstand. Kay-Marnix Oomen had het nog enigszins goed gemaakt al was het van korte duur, wat betreft de aansluitende treffer.
Het zou anders moeten. De linies lagen te ver uitelkaar en de omschakeling was ver te zoeken.
Zo gezegd, zo gedaan.
Kay-Marnix werd uit de spits gehaald en samen met Remon Claassen op het middenveld geposteerd. Het spelsysteem zou wijzen op een 4-4-2 samenstelling. En hierdoor zou Roel v/d Burg samen met Jorrit de voorhoede moeten bemannen.
BAS A1 heeft 45 minuten tijd gehad om een 3-1 achterstand om te buigen naar een 6-3 eindstand. Prima combinatie voetbal met doelpunten van Kay-Marnix, Tom Drent, Jorrit en twee keer Roel.
En dan heb ik het nog niet over de afgekeurde goal van Tom Schaap waar een luchtje aan zat.
Een tweede helft dus waar we op voort kunnen borduren.
Volgende week thuis voor de competitie tegen ASV Dronten.

Roel van der Burg

Kay-Marnix Oomen

Jorrit Doorman

Tom Drent

BAS JO19-1 - EFC '58 A1: 6 - 3 (1 - 3)

5' doelpunt 0 - 1
20' doelpunt 0 - 2
35' doelpunt 1 - 2  Kay-Marnix Oomen (-)
40' doelpunt 1 - 3

65' doelpunt 2 - 3
79' doelpunt 3 - 3  Tom Drent (Jorrit Doorman)
81' doelpunt 4 - 3  Roel van der Burg (Kay-Marnix Oomen)
85' doelpunt 5 - 3  Jorrit Doorman (-)
89' doelpunt 6 - 3  Roel van der Burg (-)

Speler van de wedstrijd: Rocco Keimpema

Opstelling BAS JO19-1 (4-3-3):