BAS JO19-1 1 - 3 (1 - 2) OWIOS A1
17-2-2011, 19:30 uur

ZES VERLIESPUNTEN TEGEN STUG OWIOS

Ditmaal een competitie wedstrijd op donderdagavond.
Reden hiervan, omdat een aantal spelers een wintersport geboekt hadden. Dus in plaats van zaterdag werd het een lichtwedstrijd, met helaas een gehavend en triest eind.
Het was voor de derde maal dit seizoen dat er tegen OWIOS gevoetbald werd. Tweemaal winst voor OWIOS, zowel voor de beker als voor de competitie. En wilde BAS A1 zich in de kopgroep handhaven moest er gewonnen worden. Allemaal redenen waar motivatie uitgeput kon worden voor een goed eind.
Robin Vos was als enigste afwezig en de B1 stond ons bij in de personen Remco de Boer en Christiaan Grin.
Voor de wedstrijd hadden we er al wat rekening meegehouden dat OWIOS in een 4:4:2 formatie zou spelen. Tom Schaap en Rocco Keimpema zouden hierdoor in de mandekking staan en Theo Burgers zou vervolgens doorschuiven naar het middenveld.
In het begin een vrij gelijk opgaande strijd. Dat er strijd geleverd moet worden tegen een ploeg als OWIOS is bekend. Alleen dit werd in de BAS gelederen niet helemaal tot uiting gebracht.
Het was dan ook OWIOS die na een goede twintig minuten voetballen met 2-0 voor stond. Wij, Biddinghuizenaren, hielden ons nadrukkelijk bezig met de pietluttige beslissingen van de scheidsrechter. Voor grove overtredingen werd niet gefloten, alleen de man in het zwart had er moeite mee, wanneer er gepraat werd. Dit leverde dan ook 4 onnodige gele kaarten op aan BAS zijde. De laatste tien minuten van de eerste helft liet BAS A1 eindelijk het voetbal zien, waar zo vaak op geoefend wordt. Veel balbezit en vandaar uit kansen creëren.
Dit leidde dan ook tot de aansluitende treffer door een lage schuiver van Remon Claassen. Ruststand 1-2.
Na rust werd Theo gewisseld voor Remco de Boer. Terwijl in de eerste helft Christiaan Grin al in de plaats was gekomen, door een blessure van Rik v.Dijk.
Het credo na rust zou zijn. Vasthouden al het laatste deel van de wedstrijd en niet bezig zijn met de scheids.
Helaas het tegendeel was waar. Veel geïriteerde reacties, overigens terecht, waardoor BAS A1 zichzelf uit de wedstrijd speelde. Ondanks het veldoverwicht voor BAS A1 in de tweede helft was het toch OWIOS die de 1-3 binnentikte. Dit was één kwartier voor tijd, maar teleurstellender was het feit dat na Rik ook Tom Schaap geblesseerd de kleedkamer op kon zoeken.
In het laatste deel was BAS A1 niet meer bij machte om het tij te keren en uiteiindelijk bleef de 1-3 eindstand op het scorebord staan.
Verlies is vaak een domper, maar zoals ik al memoreerde.
Het verlies van twee spelers is nog groter, want zaterdag aanstaande wacht ons de thuiswedstrijd tegen koploper ZAC.
Rik en Tom een voorspoedig herstel gewenst en hopen op jullie support voor volgende week.

Remon Claassen

BAS JO19-1 - OWIOS A1: 1 - 3 (1 - 2)

16' doelpunt 0 - 1
22' doelpunt 0 - 2
41' doelpunt 1 - 2  Remon Claassen (-)