Vriendschappelijke wedstrijd
15-1-2011, 13:00 uur
De Wiltsangh, Sportlaan 1 Nunspeet

WEINIG TEGENSTAND TEGEN v.v. NUNSPEET A2.

Afgelopen zaterdag werd de eerste wedstrijd van het jaar 2011 gespeeld. BAS A1 moest vriendschappelijk tegen v.v Nunspeet A2 aantreden. Héél de week werd er gesuggereerd dat er op kunstgras gevoetbald zou worden, maar niets was minder waar.
Het was in Nunspeet gewoon voetballen op een lekker groen veld.
Enige afwezige deze middag was Remon Claassen die voor het eerst met BAS 1 mee mocht doen. Maar deze werd goed vervangen door Gabi Maduro. Dertien spelers dus deze middag tegen de A2 van Nunspeet. Ook Nunspeet komt net als BAS A1 uit in de 2e klasse. Weliswaar in de andere tweede klasse.

Om 13.00 uur werd er afgetrapt en de wedstrijd was nog maar een paar minuten oud of BAS leidde al snel door een alerte Roel van de Burg. 0-1 dus. Dat BAS A1 deze competitie boven verwachting presteert, was al na tien minuten duidelijk. BAS bleef Nunspeet onderdruk zetten en doordat Robin Vos de bal onderschepte en hem klaarlegde voor Joost Rijk, kon deze afronden en de 0-2 binnenschieten. De wedstrijd was toen eigenlijk al gelopen, ook omdat al snel bleek dat v.v. Nunspeet A2 een maatje te klein zou zijn voor BAS A1. Dat de ruststand op 0-2 bleef steken konden de Biddinghuizenaren zichzelf aanrekenen.
Er werden namelijk legio kansen gemist, met daarin meegerekend de afgekeurde goal door Rocco Keimpema.

Vooraf was aangegeven dat er veel gewisseld zou worden, om toch iedereen ongeveer hetzelfde aantal speelminuten te geven, na toch weer een lange periode van afgelastingen.
Het was in de eerste helft ook moeizaam om elkaar te vinden. En de oplossing werd dan ook te weinig voetballend gezocht. Dit was de opdracht wat beter zou moeten voor de tweede helft en vooral te deze te makkelijke tegenstander.
Na 10 minuten pauze zonder thee, werd er afgetrapt voor de tweede helft.
Na een kwartier in de tweede helft kwam het mooiste van deze middag. De 0-3 van Marco Melenhorst. Het was niet zo zeer het doelpunt maar de combinatie die daaraan vooraf ging.
Het was een perfecte crossbal van Carlo Koe die een diepgaande Roel v/d Burg op maat bediende.
De 0-4 werd door de hardwerkende Tom Schaap vanuit de rebound in het net geschoten. Deze kwam tot stand doordat Kay-Marnix Oomen alleen voor de keeper kwam en aflegde op Robin Vos, die de kans onbenut liet.
De 0-5 was goed voor het zelfvertrouwen. Vanaf de kant hadden we deze wedstrijd al meerdere malen gezien dat er met de vuist op het veld werd geslagen of dat er tegen de omheining werd getrapt. Dit alleen uit frustratie. Frustratie van het zoveel kansen missen, het hier gaat het om Jorrit Doorman.
Als sluitstuk werd de 0-6 binnengelopen door Marco die netjes bediend werd door Jorrit.
Lekker dat we weer gevoetbald hebben. En ons zo voorbereiden dat we er klaar voor zijn om de tweede seizoenshelft het net zo goed te doen als het eerste deel.
Dit was immers ook onze eerste winst in een vriendschappelijke wedstrijd van dit seizoen.

Volgende week de late uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk.

Marco Melenhorst

Jorrit Doorman

Tom Schaap

Joost Rijk

Roel van der Burg

NUNSPEET A2 - BAS JO19-1: 0 - 6

5' doelpunt 0 - 1  Roel van der Burg (Joost Rijk)
11' doelpunt 0 - 2  Joost Rijk (Robin Vos)
59' doelpunt 0 - 3  Marco Melenhorst (Roel van der Burg)
67' doelpunt 0 - 4  Tom Schaap (Robin Vos)
73' doelpunt 0 - 5  Jorrit Doorman (Kay-Marnix Oomen)
87' doelpunt 0 - 6  Marco Melenhorst (Jorrit Doorman)

Speler van de wedstrijd: Robin Vos

Opstelling BAS JO19-1 (4-3-3):