Vriendschappelijke wedstrijd
2-9-2010, 19:30 uur
Den Uithoek, Bergweg 10 D IJsselmuiden

GEHAVEND BAS A1 ONDERUIT TEGEN 1E KLASSER.

Afgelopen donderdagavond stond de vriendschappelijke wedstrijd tegen IJVV A1 uit IJsselmuiden op het programma.
Met 11 man werd om goed 18.00 uur vertrokken, om daar de wedstrijd om 19.30 uur te laten aanvangen.
Afwezige deze avond waren Carlo Koe, Kay-Marnix Oomen en Rik van Dijk. Eén positief feit was dat we een nieuw kommer in de gelederen hadden met de naam Yellgero Deekman.
Zijn eerste bal in de wedstrijd moest nog getrapt worden of de eerste geluiden van "oeh ah Elia" waren al geplaatst.
Geen wissels dus en omdat de B-junioren ook al beperkt in hun aantal zaten, werd alleen in de tweede helft Rudo Timmerman nog even bij BAS A1 toegevoegd.
We zouden voorzichtig beginnen in de wetenschap dat er tegen een 1e klasser gevoetbald moest worden. Het was zaak dat niet het middenveld overlopen zou worden, iets wat voorgaande wedstrijden nog weleens het geval was.
Vanuit een gesloten verdediging en een ruit op het middenveld werd geprobeerd de twee buitenste spitsen Joost Rijk en Yellgero Deekman te bereiken.
Dit laatste pakte goed uit door goed doorzetten van Joost Rijk en het was dan ook in de 17e minuut dat BAS A1 met 1-0 voorstond.
Gezien het spelbeeld was het een meevaller. Het grote verschil tussen BAS en IJVV zat hem vooral in de bewegelijkheid op het middenveld. Iedere keer werd door een IJVV speler een bal in de voeten gevraagd. Dit resulteerde in de 37e minuut dat de gelijkmaker in het doel lag achter Kevin Kleinschaarsberg.
BAS verzuimde genoeg druk te zetten op de tegenstander.
De rust werd dus met een gelijke stand ingegaan. In de bespreking werd er afgesproken door de bal meer rond te laten gaan. Maar dan zou er meer bewogen moeten worden.
Dat de tweede helft amper 6 minuten oud was en er vanuit een corner gescoord werd. Kunnen we ons aanrekenen dat de concentratie er niet helemaal was.
Halverwege kregen we nog een domper te verwerken omdat Roel van de Burg ongelukkig viel en zijn pols brak.
Ondanks dat Rudo goed inviel was het laatste kwartier iets te veel van het goede. De 3-1 viel vanuit een penalty omdat Tom Schaap aan de noodrem trok. En vanwege de ruimtes die steeds groter werden viel uiteindelijk ook nog de 4-1.
Dat er verloren werd van een 1e klasser is niet erg. Weer een ervaring rijker. We hebben nog één week om hard te werken, alvorens de compeitie aanvangt tegen CSV '28.

Joost Rijk

IJVV A1 - BAS JO19-1: 4 - 1 (1 - 1)

17' doelpunt 0 - 1  Joost Rijk (-)