BAS JO19-1 - Reaal Dronten A1D : 4-2

BAS JO19-1 4 - 2 (1 - 1) Reaal Dronten A1D
14-5-2011, 12:30 uur

WONDERSCHONE DOELPUNTEN HELPEN BAS A1 AAN ZEGE.

Het is zaterdag 14 mei 2011 en het is de dag dat de laatste wedstrijd van het seizoen 2010-2011 voor BAS A1 zich afspeelt.
Een belangrijke derby om onderling uit te maken wie in het linker rijtje dit seizoen zou eindigen. Wat dit laatste betreft zou BAS A1 aan het langste eind trekken.
Er werd deze middag op volle oorlogssterkte de wedstrijd aangegaan. Vanuit de B1 hadden Tom Drent en Jelle Oosterkamp zich aan de selectie toegevoegd, Ali Yazici is de laatste weken al een blijvertje, maar ook de geblesseerde Rik van Dijk was van de partij. Alleen jammer deze middag dat aanvoerder Robin Vos verstek moest laten gaan, vanwege een blessure. Maar alsnog een selectie dus om trots op te zijn, al is het alleen al vanwege het aantal.

Om 12.30 uur werd er afgetrapt onderleiding van scheidsrechter Wermers uit Dronten. In de achterhoede waren het keeper Kevin Kleinschaarsberg, Theo Burgers, Carlo Koe, Jelle Oosterkamp en Rocco Keimpema die het verdedigend moesten klaren. De controle op het middenveld moest verzorgd worden door Remon Claassen en Tom Drent, waarbij Kay-Marnix Oomen voor diepgang en creativiteit moest zorgen. En uiteindelijk een driemans voorhoede met Joost Rijk, Jorrit Doorman en Roel v/d Burg. Kwaliteit voldoende dus, nu alleen de strijd die geleverd moest worden nog.
De wedstrijd was maar amper 12 minuten oud of de stand was 0-1 in het voordeel van Reaal. Door de gretigheid werd er in het begin teveel op het middenveld doorgeschoven, zodat er geen controle meer was. Dit was dan ook de reden van het tegendoelpunt.
Gaandeweg de wedstrijd was het overwicht aan BAS zijde. Maar de counter van Reaal bleef gevaarlijk door veelal lange ballen die van achteruit werden gegeven. Voor BAS A1 dus zaak om vroeg in de opbouw te storen, waardoor de lange bal eruit gehaald werd. Net voor rust draaide Kay-Marnix op zijn befaamde manier weg bij zijn tegenstander en kon via een diagonale pass openen op Joost. Doordat deze goed door zette en in de voorzet oog had voor Jorrit. Lag in de 44e minuut de 1-1 binnen.
Qua veldoverwicht verdiend, maar het is dat BAS deze middag Kevin op doel had staan. Deze hield ons elftal in de race via katachtige reddingen. Vanwaar deze topvorm, had iets met Jackie te maken. En iets met sex voor de wedstrijd, maar dat moeten jullie Kevin zelf maar vragen hoe dat zit.

Na rust waren het Jelle en Joost die het veld ruimde voor Tom Schaap en Ali Yazici. Dat deze omzetting even wennen was, bleek al uit het feit dat we niet echt onder de druk uit kwam van Reaal. En deze in de 4e na rust de 1-2 op het scorebord bracht.
Een domper, maar BAS A1 bleef erin geloven. Door het proberen elkaar te vinden met goed combinatie voetbal, kwam het overwicht weer terug. Het was Jorrit die goed de ruimte in liep en via een steekbal van Remon de 2-2 binnen kon tikken.
Eerst zeggen dat het nog geen echte spits is en dan toch twee doelpunten scoren, SUPER gedaan.
Blijdschap alom, maar ook vooral werd er moed geput uit het steeds weer terug komen vanuit een achterstand.
In de 27ste minuut van de tweede helft was het Kay-Marnix, die uit frustratie, heel zijn ziel en zaligheid in een schot legde. De bal viel vanaf 35 meter in het kruis van het doel. 3-2 een SUPER goal.
Aangezien de marge nog steeds maar één doelpunt was, moest BAS waakzaam blijven op de vlijmscherpe counters. Al mocht het eigenlijk niet meer fout gaan.
Aan dit laatste bracht Tom Drent op eigenwijze een eind. Door zelf een solo te beginnen en uiteindelijk via een boogbal het leer achter de keeper te deponeren. Weer een wonderschoon doelpunt, deze 4-2, wat ook tevens de eindstand was.
Een mooi resultaat deze driepunten in BAS voordeel. En helemaal als er na deze wedstrijd nog meer gevierd gaat worden in de vorm van een barbeque.

Jorrit Doorman

Tom Drent

Kay-Marnix Oomen

BAS JO19-1 - REAAL DRONTEN A1D: 4 - 2 (1 - 1)

12' doelpunt 0 - 1
44' doelpunt 1 - 1  Jorrit Doorman (Joost Rijk)

49' doelpunt 1 - 2
64' doelpunt 2 - 2  Jorrit Doorman (Remon Claassen)
72' doelpunt 3 - 2  Kay-Marnix Oomen (-)
80' doelpunt 4 - 2  Tom Drent (-)

Speler van de wedstrijd: Kevin Klein Schaarsberg

Opstelling BAS JO19-1 (4-3-3):