ZAC A1 6 - 0 (2 - 0) BAS JO19-1
23-4-2011, 11:15 uur
Jo van Marle sportpark, Landsheerlaan 42-44 Zwolle

GEVELD DOOR ZONNESTEEK.

BAS A1 moest deze paaszaterdag aantreden tegen kampioenskandidaat ZAC uit Zwolle. In een zonovergoten Zwolle werd er om 11.15 uur afgetrapt.
Voorafgaande aan deze wijziging m.b.t. het aanvangstijdstip, was er afgelopen week al meerdere malen contact geweest met het wedstrijdsecretariaat of de wedstrijd al of niet door kon gaan.
BAS A1 kampt namelijk nog steeds met personele problemen. Als elfde man werd ditmaal een beroep gedaan op Gabi Maduro. Omdat de B1 kampioen kon worden en uiteindelijk ook werd, werd de B1 intact gelaten en dus niet als aanvulling voor de A1 gebruikt.
In de thuiswedstrijd was het BAS A1 die hun beste eerste helft van dit seizoen heeft laten zien, ondanks dat er toch verloren werd. Dus ondanks dat ZAC mee strijd voor het kampioenschap, achtte wij ons nog niet bij voorbaat verslagen.

Het was de 3de minuut van de wedstrijd dat er achterin niet kordaat genoeg werd ingegrepen.
En dus werd er al gelijk tegen een achterstand aangekeken. Een domper dus die 1-0.
De eerste helft deed BAS A1 beslist niet onder voor de Zwollenaren en had zelf meer balbezit. Het zal aan het extreem warme weer gelegen hebben dat het baltempo ontzettend laag was deze middag. Wanneer dit beter was geweest en de handelingssnelheid zou ook hoger geweest zijn. Dan was er vast niet met een 2-0 achterstand de rust ingegaan.
Het was namelijk vijf minuten voor het rustsignaal dat de tweede goal achter Kevin Kleinschaarsberg uit het net gehaald moest worden. Wederom door knullig balverlies in de laatste linie. Dit balverlies kwam dan mede door het knetter harde veld, waardoor iedere bal aanname geconcentreerd behandeld moest worden. Dit laatste werd te gemakzuchtig mee om gegaan.
Toch een goede eerste helft, alleen jammer van die twee doelpunten.
Na rust werd in dezelfde opstelling verder gevoetbald. Ondanks dat Gabi last had van knieklachten.
De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste. Het was wederom in de 3de minuut dat Joost Rijk aan de noodrem moest trekken en een penalty veroorzaakte.
Deze werd feilloos ingeschoten, ondanks dat Kevin er goed bij zat. 3-0.
De wedstrijd was gespeeld en de pijp was bij menig speler van BAS A1 leeg.
We kwamen er niet meer aan te pas en de wedstrijd zou eindigen in een 6-0 eindstand voor ZAC. Enige lichtpunt van de tweede helft was dat Tom Schaap, na een lange blessure zijn opwachting maakte. Hij kreeg een goed kwartier speeltijd die goed ingevuld werden.
Ook de geblesseerde Theo Burgers kwam nog vijf minuten in het veld om wedstrijdritme op te doen.
Volgende week wacht ons de uitwedstrijd tegen KHC, met hopelijk een bredere spelersbank en een beter resultaat.

ZAC A1 - BAS JO19-1: 6 - 0 (2 - 0)