19-3-2011, 12:30 uur

DSV '61 AFGETROEFD.

Afgelopen wedstrijd werd gelukkig weer op zaterdag gespeeld.
Dit keer was het DSV '61 uit Doornspijk, die ontvangen werd op sportpark "de Schelp".
Na drie nederlagen op rij in de competitie, zou het weer eens tijd worden om de drie punten in Biddinghuizen te laten. Maar omdat er toch van een kleine crisis gesproken werd en de uitwedstrijd ook eindigde in een 1-1 gelijkspel. Werd er toch met een zorg naar de wedstrijd toegeleefd. Ware het niet dat de laatst verloren wedstrijd van een goed niveau was.
Onder een overgoten voorjaarszon werd er om 12.30 uur afgetrapt onderleiding van een goed fluitende scheidsrechter uit Elburg. Omdat de B1 vrij was, kon BAS A1 gebruikmaken van Tom Drent en Christiaan Grin, welke eigenlijk het hele seizoen al bij de A-junioren hadden moeten spelen voor hun eigen ontwikkeling.
Ondanks het missen van de langgeblesseerde Tom Schaap en Rik van Dijk werd er toch op volle oorlogssterkte tegen DSV'61 begonnen.
Ondanks de tamme vertoning van beide ploegen. Wat waarschijnlijk kwam door de plotseling hogere temperatuur. Was het toch BAS A1 die het eerste deel van de wedstrijd domineerden. Alleen de doelpunten bleven uit.
In de 38e minuut kwam hier verandering in. Omdat Jorrit Doorman die te statisch in de spits verbleef, uiteindelijk toch een keer uit de dekking kwam. Werd de achterhoede van DSV uit elkaar getrokken. Hier werd door Kay-Marnix Oomen van geprofiteerd, die een assist gaf op Tom Drent en deze werd fenomenaal afgerond vanuit een onmogelijk hoek.
Dus 1-0 en vanaf dat moment werd er frank en vrij gevoetbald.
Wat uiteindelijk in de 42e minuut leidde tot de 2-0 voorsprong, welke Joost Rijk binnenschot en vervolgens ook zelf voorbereidde.

In de rust waren er twee items waarover gesproken werd.
Het mocht allemaal wel met wat meer drive en we moesten ze niet onderschatten ondanks de voorsprong.
Verder was de veldbezetting in orde en maakte Jorrit plaats voor Christiaan Grin.

Dat deze wissel in de tweede helft zijn vruchten afwierp bleek wel uit het feit dat Christiaan aan de basis stond van de 3-0 en 4-0.
Bij de 3-0 kwam hij goed uit de dekking en al combinerend zette hij Kay-Marnix alleen voor de keeper. Laatst genoemde hield het hoofd koel en scoorde beheerst.
De 4-0 werd ingekopt door aanvoerder Robin Vos. Welke uit een goed genomen corner door Christiaan bij de tweede paal werd gelanceerd.
Als slagroom op de taart werd door de ijverig spelende Joost Rijk de 5-0 binnengetikt. Ook ditmaal zette hij zelf zijn actie in en door goed door te zetten, schoot hij de goal binnen.
Goed gedaan mannen. Zou het toch weer aan de combinatie hoofdveld en kleedkamer 10 te danken zijn. Het zijn maar details, maar moet dit niet gewoon standaard geregeld worden.
Volgende week geen wedstrijd, maar pas weer over veertien dagen moeten we er staan in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Kampen.

Joost Rijk

Robin Vos

Kay-Marnix Oomen

Tom Drent

BAS JO19-1 - DSV '61 A1: 5 - 0 (2 - 0)

37' doelpunt 1 - 0  Tom Drent (Kay-Marnix Oomen)
42' doelpunt 2 - 0  Joost Rijk (-)

65' doelpunt 3 - 0  Kay-Marnix Oomen (Christiaan Grin)
78' doelpunt 4 - 0  Robin Vos (Christiaan Grin)
87' doelpunt 5 - 0  Joost Rijk (-)

Speler van de wedstrijd: Joost Rijk

Opstelling BAS JO19-1 (4-3-3):