BAS JO19-1 3 - 3 (1 - 1) WZC Wapenveld A1
2-10-2010, 12:30 uur

MET VEERKRACHT EN STRIJD NAAR HET EIND.

Zaterdag 2 Oktober mocht er door BAS A1 op sportpark "de Schelp" aangetreden worden tegen WZC uit Wapenveld.
Vooraf een elftal waar eenieder bovenaan de ranglijst rekening mee kan houden. De fluitsignaal zou om 12.30 uur plaatsvinden op het hoofdveld, waar de A1 met betrekking tot de laatste competitie wedstrijd goede herrinneringen aan had.
Dit was nog niet alles. BAS A1 kon zich deze middag omkleden in "het heiliger der heilig", kleedkamer 10.
Allemaal redenen voor jonge gasten als BAS A1 die van positieve invloed kunnen zijn. Het leek dus niet kapot te kunnen deze middag. Zelfs reserve aanvoerder Kevin Kleinschaarsberg voelde zich nog steeds gesterkt door twee weken geleden als "man of the match" vernoemt te zijn geweest.
In de voorbespreking werd uitgebreid stilgestaan, waarom de opstelling op een aantal posities gewijzigd was. En uitgelegd waarom, zodat iedereen met zijn verbeterpunten aan de gang kon. Van WZC Wapenveld was vooraf bekend dat ze ijverig uit de startblokken konden komen. Niks was deze middag minder waar ondanks dat de vaste achterhoede met Tom Schaap, Remon Claassen en Rocco Keimpema als een huis stond.
Bij deze achterhoede hoort natuurlijk deels ook onze goalie, die toen de wedstrijd 1 minuut oud was een geweldige blunder had.
De corner die hieraan vooraf ging werd door Kevin verkeerd beoordeeld, met los geroep.
Maar dan moet je hem wel hebben. Een domper, maar oké, wel weer een leermoment.
Ondanks de tegenslag kwam BAS A1 met horden en stoten onder de aanvalsdrang van WZC uit. Het duurde dan ook tot aan de 18e minuut, dat Marco Melenhorst over de rechtervleugel vertrok.
Met een knappe voorzet was het Yelgerro Deetman die beheerst afrondde. Doordat er gedurende de eerste helft van beide kanten verder niet veel wapenfeiten waren, was dit tevens de ruststand.
In de rust werd er terug geblikt hoe de eerste helft was verlopen.
De samenstelling van het middenveld zag er van het begin af aan wat anders uit dan voorgaande weken. Met aanspeelpunt Kay-Marnix Oomen als mid-mid en de twee harde werkers Robin Vos en Rik van Dijk daar hangend onder. Theo Burgers moest voor diepgang zorgen aan de rechterkant.
Alleen geen van dit alles werd zo gebruikt, dus reden daarvoor om dit in de tweede helft beter te doen.
Dan moet je als coach Tom Drent brengen. Om zo rust en meer voetbal tentoon te spreiden.
De soms niet bij de les zijnde scheidsrechter had voor het beginsignaal van de tweede helft gefloten. Het duurde tot aan de 22e minuut eer WZC uit Wapenveld weer op voorsprong kwam.
Door niet alert genoeg verdedigend te denken was dit de tweede tegenvaller. Maar BAS A1 bleef erin geloven. Tien minuten later kon Jorrit Doorman zijn traptechniek laten zien door een vrije trap te nemen. Lekker strak en met veel spin werd deze het doelgebied ingekruld. Daar was het Joost Rijk die er zijn hoofd tegen zette en de 2-2 aantekende.
Dit smaakte naar meer. En BAS A1 was niet alleen tot twee keer toe teruggekomen vanuit een achterstand. Men begon ook beter te voetballen, gepaard gaand met veel passie.
Drie minuten na de gelijkmaker worstelde Robin Vos zich door de defensie van WZC en kon beheerst de voorsprong van 3-2 binnen tikken. De buit leek binnen, maar door moppers vanaf BAS zijde, kregen we de scheidsrechter niet op onze hand.
Deze gaf dan ook 4 minuten voor tijd een vrije trap op 20 meter van het doel. Kevin Kleinschaarsberg koos ervoor om geen muur neer te zetten. Helaas, verkeerde keus. De bal ging snoeihard in de linkerhoek. Ondanks het nieuwe scorebord, dat het niet deed, werden de punten verdeeld deze middag.
Volgende week uit tegen DSV'61 uit Doornspijk.

Robin Vos

Joost Rijk

Yelgero Deekman

BAS JO19-1 - WZC WAPENVELD A1: 3 - 3 (1 - 1)

1' doelpunt 0 - 1
18' doelpunt 1 - 1  Yelgero Deekman (Marco Melenhorst)

67' doelpunt 1 - 2
77' doelpunt 2 - 2  Joost Rijk (Jorrit Doorman)
80' doelpunt 3 - 2  Robin Vos (Tom Schaap)