Er moest afgereisd worden naar Oldebroek.
Afwezig of gebleseerd deze middag waren Carlo Koe, Joost Rijk,
Roel v/d Burg en Freddy Doppenberg. Er werd wederom dus een beroep gedaan op de B-junioren van BAS voetbal.
Dit keer mocht Remco de Boer aanschuiven, die zelf al met grote cijfers bij zijn eigen team had gewonnen.
Een paar weken geleden was er ook al tegen OWIOS gevoetbald voor de beker en toen was er met 4-2 verloren.
Het moest dus een zaterdagmiddag worden waarin iets recht gezet moest worden. In de bespreking werd de wedstrijd tegen OWIOS nog een keer doorgenomen van waar het toen mis ging.
Slap verdedigen, knullig balverlies en niet alert genoeg waren toen de oorzaken van de verliespartij.
Beleving zou het sleutelwoord moeten zijn voor deze middag.
Niets was minder waar. We gingen weliswaar met een 0-0 stand de rust in, maar de uitvoering van BAS A1 kant was dramatisch.
Er werd te gemakzuchtig over gedacht. BAS A1 stond immers op de 4e plaats en OWIOS puntloos onderaan. Er was vanmiddag maar één ploeg die strijd leverde en dat was OWIOS A1.
Dat dit gepaard ging omdat er onterecht een doelpunt werd afgekeurd zal er heus mee te maken hebben.
Een prachtige vrije trap van Jorrit Doorman, die in de kruising vloog werd door de scheidsrechter afgekeurd.
Deze meende dat het een indirecte vrije trap zou zijn, maar sommige scheidsrechters houden hun eigen spelregels erop na.
In de rust werd dan ook door de begeleiding van BAS aan de scheidsrechter gevraagd om wat duidelijk aan te geven wat nu de bedoeling was, wanneer hij floot voor een overtreding.
Dit laatste mag natuurlijk nooit de reden zijn dat er deze middag verloren werd met 2-0. Het was namelijk OWIOS die in de 6e en 14e minuut BAS op een troosteloze achterstand zette.
Het ontbrak BAS A1 om de mouwen op te stropen. En dit terwijl er tegen deze tegenstander niet verloren hoeft te worden.
Nu maar goed trainen, en hopen dat we de draad volgende week thuis tegen WZC Wapenveld weer oppakken.

OWIOS A1 - BAS JO19-1: 2 - 0 (0 - 0)