13-3-2010, 12:30 uur
De Heughte, Zwarteweg 15 BG Oosterwolde GLD

WINST TEGEN CONCURRENT.

Zaterdag was het VSCO'61 uit Oosterwolde waar tegen gevoetbald moest worden. In een duel met matig voetbal maar wel veel spanning, pakte BAS A1 uiteindelijk de drie punten mee naar Biddinghuizen.

Om 12.30 uur werd er afgetrapt in Oosterwolde. Met een zestien koppige selectie werd er aan de wedstrijd begonnen. Ondanks dat er genoeg spelers beschikbaar waren, werden er toch twee B-junioren meegenomen. Er moest gewonnen worden vandaag.
De ranglijst liet zien dat wanneer er verloren zou worden het degradatiegevaar wel heel dicht bij zou komen.
De eerste helft liet zien dat BAS A1 eigenlijk continu een veldoverwicht had. Maar door gevaarlijk counter voetbal van de tegenstander moest er toch af en toe alert opgetreden worden door de defensie. De rust werd dan ook ingegaan met de brilstand van 0-0.
In de rust werd nog maar eens besproken of het de spanning was die de grootste belemmering was om tot goed voetbal te komen. Er waren ondanks het veldoverwicht voor rust weinig kansen gecreëerd.
De tweede helft werd weer aangevangen met nog steeds een straffe wind die over het veld blies.
Er werd dus veelal over één kant aangevallen.
De beste kansen kwamen van de kant van VSCO'61. Via de counter werd er meerdere malen alleen voor de keeper gekomen of werd er ternauwernood aan de noodrem getrokken door de verdedigers.
In de 75e minuut werd het veldoverwicht dan toch beloond door een doelpunt van Wouter Foppen. De blijdschap was alom, en dit wekte toch nog al wat irritatie op bij VSCO'61. De resterende duels die er uitgevochten werden hadden niet altijd iets met voetbal te maken. Totdat 5 minuten voor tijd de bevrijdende goal gemaakt werd door Kay-Marnix Oomen.
Het voornaamste deze zaterdag was dat uiteindelijk toch BAS A1 aan het langste eind trok.
Volgende week wacht ons het belangrijke duel thuis tegen DSV.

Kay-Marnix Oomen

Wouter Foppen

VSCO '61 A1 - BAS JO19-1: 0 - 2 (0 - 0)

76' doelpunt 0 - 1  Wouter Foppen (-)
84' doelpunt 0 - 2  Kay-Marnix Oomen (-)

Opstelling BAS JO19-1 (4-3-3):