10-4-2010, 14:30 uur
Schenk Oost, Bovenweg 8 't Harde

BAS A1 SPRANKELT OP DE VELUWE.

De rood-witten uit Biddinghuizen moesten deze zaterdag aantreden aan de Bovenweg tegen 't Harde A1.
Vooraf geen gemakkelijke opgave tegen een ploeg die heel de competitie al vrij bovenaan staan en ook nog strijden voor de KNVB beker.
Ondanks alles was 't Harde A1 ook de ploeg die met grote cijfers uit Biddinghuizen afdroop na een 6-3 nederlaag.
Allemaal redenen dus voor een spannende pot voetbal onder een zon overgoten Veluwe.
BAS A1 was op Roel v/d Burg na compleet en dat betekende dus dat Danny Schutte weer terug was vanuit Curacao. Eén aanwinst voor BAS A1 als het om het leveren van strijd gaat.

Om 14.30 uur werd er uiteindelijk afgetrapt onder leiding van de KNVB scheidsrechter Roos. De eerste helft liet zien dat het veldoverwicht voor de ploeg uit 't Harde was. Ze kwamen dan ook twee tot drie maal zeer gevaarlijk in scoringspositie, maar BAS A1 hield het doel schoon door kunst en vliegwerk.
Vooraf was er uitgegaan van een 4-mans middenveld. Eén van de twee middelste middenvelders moesten zich ombeurten melden in de punt van de aanval wanneer er over de flanken werd uitgebroken. De flanken werden bezet door Arie Wallenburg en Rik v. Dijk. De laatste werd na een halfuur gewisseld voor Danny Schutte.
De rust liet een brilstand van 0-0 zien.

Na de rust werd Cor van Woerkom aan de kant gehouden. En kwam Jeroen van Dijk op de rechtsback te spelen. Dit had meer met de gele kaart die Cor in de eerste helft had gekregen. De leiding was er huiverig voor om met 10 man verder te moeten.
De BAS machine begon te draaien. Iedere aanval van BAS werd razendsnel over de flanken uitgevoerd en uitte zich al na acht minuten in de tweede helft door een 0-1 voorsprong.
Deze was binnengekegeld door Arie Wallenburg, die na dit doelpunt ook niet meer te houden was. Er volgde meerdere vuurpijlen van Arie op het doel van 't Harde.
Eén daarvan werd door een alerte Robin Vos afgewerkt en de 0-2 stond op het scorebord. Dat BAS er zin in had liet het verdere vervolg zien. We bleven druk zetten op de tegenstander. Door goed doorzetten van Wouter Foppen die binnen de zestien meter tegen de vlakte ging, leverde dit een strafschop op.
De beurt was aan Robin Vos om deze in de rechterhoek te schuiven. Na 75 minuten stond BAS A1 met 0-3 voor en dat tegen een tegenstander waar vooraf meer van werd verwacht.
Dat toen de scherpte er wat afging was vanzelfsprekend. Jeroen van Dijk moest nog een keer aan de noodrem trekken wat hem een gele kaart opleverde. En de moegestreden Leen van Nieuwenhuizen werd nog vervangen door Cor van Woerkom.
Dat deze wissel goed uitpakte liet Cor zien door tot slot nog voor de 0-4 te zorgen wat uiteindelijk ook de einduitslag was.
Sprankelend gedaan vandaag mannen en dit door een zelfverzekerde doelman, een solide achterhoede, een hardwerkend middenveld en twee supersnelle spitsen.

Robin Vos

Cor van Woerkom

Arie Wallenburg

HARDE 'T A1 - BAS JO19-1: 0 - 4 (0 - 0)

53' doelpunt 0 - 1  Arie Wallenburg (-)
66' doelpunt 0 - 2  Robin Vos (-)
72' doelpunt 0 - 3  Robin Vos (-)
84' doelpunt 0 - 4  Cor van Woerkom (-)

Opstelling BAS JO19-1 (4-4-2):