v.v. Hattem A1 0 - 4 (0 - 1) BAS JO19-1
21-11-2009, 14:30 uur
Sportpark het Achterveen, Konijnenbergerweg 2-C Hattem

BAS A1 PROFITEERT DOOR MINDERHEID VAN V.V. HATTEM

Er werd voor de tweede keer deze competitie afgereisd naar Hattem. Eerst Hatto Heim en nu was buurman v.v. Hattem de tegenstander.
Onder de afwezige waren Jeroen v.Dijk, Danny Schutte en Rik v.Dijk. Met precies elf man vertrekken zouden we ons zelf tekort doen, daarom sloten Tom Schaap en Kay-Marnix Oomen vanuit de B1 aan.
We hadden onze tijd hard nodig om een goede warming-up te doen. Dat dit niet mee viel was meer te wijten aan de ondergrond waar dit op uitgevoerd moest worden. Voor aanvang hadden we alleen nog maar een grote zandbak gezien.

In de wedstrijdbespreking werd nog maar eens het belang van deze wedstrijd aangegeven. Ook v.v. Hattem had namelijk net als BAS A1 zes punten. De verliesende partij zou zich bij de onderste drie voegen. En de winnaar zou dan weer mogen deelnemen aan de kelder van de middenmoot.
Om 14.30 uur werd er afgetrapt onder prachtige omstandigheden.
BAS A1 liet van begin af aan, strijd en verzorgt voetbal zien.
De verdediging, met Remon Claassen terug van een blessure en de mandekkers Tom Schaap, Rocco Keimpema en Bas Westerhof, stond vandaag als een huis. De twee linies daarvoor lieten een goede samenwerking zien. Een hoofdrol hierin was weggelegd voor kilometervreter Rick Aernaudts.
Wat BAS A1 deze middag ook goed deed was het combinerend zoeken naar diepe spits Robin Vos. Dat hij zich meerdere keren door de verdediging van v.v. Hattem probeerde te wringen, leverde hem in de 19e minuut een penalty op.
Er bestaat in de voetballerij zoiets van. Laat de strafschop niet nemen door degene die hem afgedwongen heeft.
Robin Vos was gedreven en schot de 0-1 binnen.
Dat er deze middag meer te halen was, werd de leiding wel duidelijk. Er moest alleen wat meer aggressie en variatie in het spel van BAS komen. Nog voor rust werd Leen van Nieuwenhuizen gewisseld voor Kay-Marnix Oomen.
We kregen meer kansen en begonnen oppertunistischer te voetballen. Dit leverde alleen gevaarlijke counters van v.v. Hattem op, maar ook Sander Westdijk stond vandaag zijn mannetje.
Met een 0-1 stand werd er afgefloten voor het eerste deel.
In de rust werd Roel v/d Burg gewisseld voor Mustafa Jousif.
BAS A1 probeerde hiermee nog wat meer druk te geven op de verdediging van de tegenpartij. Wanneer we op de helft van de tegenpartij zouden voetballen hoefden we ons minder zorgen te maken voor de tegentreffer.
Vanaf het fluitsignaal voor de tweede helft.
Zo gezegd, zo gedaan. BAS voerde de druk dusdanig op dat een Hattem verdediger een harde tackle nodig had om de aanvallen af te stoppen. Dit leverde hem een tweede gele kaart op en dus vertrekken met rood. Ook het blessureleed had bij v.v. Hattem toegeslagen want er werd na rust met tien man afgetrapt.
Dat BAS A1 de laatste twintig minuten tegen negen man kwam te voetballen was wel duidelijk.
Het was in de 70e minuut dat Kay-Marnix de 0-2 binnen tikte vanaf de rechterkant. En nog geen minuut teruggekomen in het veld voor Tom Schaap scoorde Roel v/d Burg koelbloedig de 0-3.
Hieraan vooraf leek v.v Hattem even op een schietschijf, maar geen enkele kans werd benut. Even leek het erop dat Robin Vos geen topscoorder wilde worden na deze middag. En ook het moment van afspelen werd nogal eens vergeten. We hadden misschien wel met zeven of acht nul uit Hattem kunnen vertrekken.
Dat Robin Vos als nog de 0-4 binnenschot was meer dan verdient.
Prima voetbal, possitieve coaching en drie punten. Wat wil je nog meer voor een geslaagd weekend.
Volgende week vriendschappelijk uit tegen ASV Dronten A2.

Robin Vos

Kay-Marnix Oomen

Roel van der Burg

V.V. HATTEM A1 - BAS JO19-1: 0 - 4 (0 - 1)

19' doelpunt 0 - 1  Robin Vos (-)

70' doelpunt 0 - 2  Kay-Marnix Oomen (-)
76' doelpunt 0 - 3  Roel van der Burg (-)
85' doelpunt 0 - 4  Robin Vos (-)

Opstelling BAS JO19-1 (4-3-3):