OOK BAS A1 VERLIEST VAN KOPLOPER

Vandaag was HTC uit Zwolle de bezoekende ploeg op sportpark "de Schelp" in Biddinghuizen.
Het beloofde een zware middag te worden voor BAS A1.
HTC staat immers ongeslagen aan kop in de 2e Klasse. Maar BAS A1 was nog altijd ongeslagen in de thuiswedstrijden.
De wedstrijd werd een half uur naar achter geschoven om zodoende nog twee B-junioren aan te laten sluiten.
Carlo Koe moest deze middag Wouter Foppen en Remon Claassen vervangen in de laatste linie. En Tom Drent moest de twijfelgevallen voor het middenveld doen vergeten.

In de wedstrijd bespreking werd nog even stilgestaan bij de ins- en outs van HTC. Uit de wedstrijdverslagen daar viel de leiding op dat de nummer 10, een zekere Eugene, vaak scoorde en een bepalende speler zou zijn bij HTC. Maar uitgaande van eigen kracht, kreeg iedereen een taak mee, voor aanvang van de wedstrijd.
Sander Westdijk moest een nieuw opererende achterhoede voor zich coachen. Carlo Koe zou iets contolerend achter de laatste linie spelen. Bas Westerhof, Leen van Nieuwenhuizen en Rocco Keimpema kregen als taak de snelle en behendige spitsen aftroefen, waar die nummer 10 er een van zou zijn.
Het middenveld met Rick Aernaudts en Cor van Woerkom moest alert zijn om snel om te schakelen, waarbij Tom Drent het voetbal en de rust er in moest brengen. Van Roel v/d Burg, Robin Vos en Rik van Dijk werd veel bewegelijkheid en creativiteit verwacht.

Het eerste kwartier, waar zo vaak voor gewaarschuwd werd dit seizoen, kwam BAS A1 goed door. Dat HTC goed voetbal liet zien was niet vreemd, maar de ploeg uit Biddinghuizen deed zeker niet onder voor de Zwollenaren.
Dit leidde in de 21e minuut voor de 1-0 voor BAS A1. Een goed lopende combinatie vanaf het middenveld met daarbij een slimme overstap van Robin Vos deed de achterhoede van HTC opsplijten.
Degene die hiervan profiteerde was onze "Rooney" Roel v/d Burg.
Lang mochten we van deze voorsprong niet genieten.
Een minuut later was het alweer gelijk door een mooie aanval van HTC, maar vooral ook door slecht verdedigen.
Door na een half uur de niet fitte Leen van Nieuwenhuizen te wisselen voor Danny Schutte en een aantal omzettingen in de achterhoede moesten we wat meer rust achterin krijgen.
Dat er meer rust kwam is een ding dat zeker was.
Maar dit werd door sommige verdedigers al te makkelijk opgepakt. Dat de 1-2 in de 26e minuut en de 1-3 in de 40e minuut viel was te wijten aan het verzuimen van verdedigende taken.
Met een achterstand van 1-3 werd er de rust ingegaan.
Het strijdplan voor de tweede helft was dat er een stapje extra gedaan moest worden voor medespelers.
Alleen dan zou er nog wat te halen zijn deze middag. Met Wouter Foppen en Remon Claassen werden geen risico's genomen dus bleven deze middag aan de kant. En ook Bas Westerhof was niet fit genoeg om de tweede helft te beginnen. Opnieuw dus een sein naar Leen van Nieuwenhuizen om warm te lopen.
Dat er meer strijd was de tweede helft werd door de meeste goed opgepakt. Dat dit af en toe ook ontaarde in te grimmige acties, zowel van HTC zijde als van BAS zijde, was hier een gevolg van.
In de 66e minuut tekende HTC voor de 1-4 wat uiteindelijk ook de eindstand bleek te worden.
Dat HTC een maatje te groot is voor BAS A1 werd aan het begin al wel rekening gehouden, maar dat er uiteindelijk toch strijd geleverd werd is weer een positief item voor volgende week.
Dan wacht ons de uitwedstrijd in Hattem, welke op gelijke hoogte staat met BAS A1.

Roel van der Burg

BAS JO19-1 - HTC A1: 1 - 4 (1 - 3)

21' doelpunt 1 - 0  Roel van der Burg (-)