Swift '64 A1 6 - 2 (0 - 1) BAS JO19-1
7-11-2009, 10:30 uur
Sportpark Swift ’64, Sportweg 6 Swifterbant

POLDERDERBY EINDIGT IN DRAMA VOOR BAS A1

Het was vroeg beginnen deze zaterdagochtend voor de derby in Swifterbant. De wedstrijd begon namelijk al om 10.30 uur.
Vrijdags was er al even contact tussen de twee verenigingen geweest omtrent de gesteldheid van de velden bij Swift '64.
Toch werd er afgetrapt en met vier afwezigen begon BAS A1 al gehavend aan de strijd. Geen wissels en de elf van BAS werden compleet gemaakt door eerste jaars B-junior Remco de Boer.
In de voorbespreking werd er nog even stil gestaan bij het feit dat we moesten proberen het eerste kwartier zonder schade door te komen. Alert en geconcentreerd beginnen.
Na zeven minuten kon Sander Westdijk het eerste tegendoelpunt uit de touwen halen. 1-0 achter dus door geen communicatie in het centrum van de verdediging tussen Wouter Foppen en Remco de Boer. We speelde teveel op één lijn achterin en als je dan te maken hebt met snelle, behendige aanvallers van Swift '64 is dit dodelijk. Onze laatste man er dus wat meer onder en de voorstopper doorschuivend richting onze mid-mid Rick Aernaudts.
De wedstrijd was een kleine twintig minuten onderweg toen Wouter Foppen het veld dizzy moest verlaten omdat deze met zijn achterhoofd op de grond was geklapt. Geen wissels en dus met tien man verder.
Wat we vaker zien in het hedendaagse voetbal dat er dan bij de elf van de tegenpartij niet goed omgegaan kan worden met de ruimte die er ontstaat. BAS A1 was vanaf dat moment tot aan de rust de bovenliggende partij. Er werden kansen gecreëerd door Robin Vos door goed storend werk van Roel v/d Burg.

In de rust ook werkelijk even tijd voor het nemen van rust.
Bij sommige van BAS A1 werden al wat vermoeidheid verschijnselen geconstateerd. Het motto voor de tweede helft was dan ook, temporiseren. Alleen pieken op de momenten dat je ziet dat het efficïënt is en eventueel tot iets kan leiden.

Tweede helft werd voortgezet in dezelfde formatie. Rocco Keimpema laatste man om de gaten te dichten. Robin Vos en Roel v/d Burg compact voorin. Danny Schutte, Rick Aernaudts en Rik v. Dijk voor het nodige loopvermogen op het middenveld en Cor van Woerkom en Jeroen van Dijk op de back-posities.
Het duurde tot de 61e minuut toen je langzaam de kaars uit zag gaan bij meniggeen van BAS A1. De 2-0 werd over hun rechterkant binnengetikt door niet goed terug verdedigen van Jeroen van Dijk, die overigens verder een van de betere aan BAS kant was deze middag. Vermoeiheid eiste na een paar minuten weer zijn tol, de 3-0 lag binnen. Dat er dan geen scherpte meer opgebracht kan worden, is wel te verklaren. Dit uitte zich in de 4-0 die we tegen kregen. Er werd uit een corner in één keer gescoord door een niet geconcentreerd moment van Sander Westdijk. Dat het een rommeltje werd bleek wel uit het feit dat in het laatste kwartier vijf doelpunten vielen.
BAS A1 leefde nog even op doordat Robin Vos de 4-1 binnentikte.
En Cor van Woerkom vierde zijn prachtige doelpunt vanaf 35 meter, wat 5-2 opleverde, alsof BAS A1 deze middag had gewonnen.
Tussen de eindstand van 6-2 en het mooie doelpunt zat nog een penalty die Swift '64 onbenut liet. Dat dit een van zijn mindere zaterdagen was deed niks af dat deze perfect gestopt werd door Sander Westdijk.

Volgende week wacht ons de ongeslagen koploper HTC.

Cor van Woerkom

Robin Vos

SWIFT '64 A1 - BAS JO19-1: 6 - 2 (0 - 1)

7' doelpunt 1 - 0
61' doelpunt 2 - 0
66' doelpunt 3 - 0
77' doelpunt 4 - 0
79' doelpunt 4 - 1  Robin Vos (-)
82' doelpunt 5 - 1
85' doelpunt 5 - 2  Cor van Woerkom (-)