BAS JO19-1 - Harde 't A1 : 6-3

BAS JO19-1 6 - 3 (1 - 2) Harde 't A1
24-10-2009, 12:30 uur

BAS A1 TOONT VEERKRACHT

Terwijl veel elftallen voor de beker voetbalden, mocht BAS A1 aantreden voor zijn tweede thuiswedstrijd van de competitie.
Het was de beurt aan 't Harde A1 om een bezoek te brengen op "de Schelp" te Biddinghuizen.
Om 12.30 uur zou er afgetrapt worden voor de wedstrijd, maar eerst moesten er wat foto's genomen worden door Tineke Stuifzand om de nieuwe website compleet te maken voor dit seizoen. Dit alles werd in een ontspannen sfeer gedaan en zelfs iedereen moest voor Tineke door de knieën om perfect in beeld te komen.
Of een ieder zichzelf nog niet had opgeladen, of nog met zijn hoofd bij de fotografe was, van zou ik er wel mooi opstaan.
Want 3 minuten na het beginsignaal van de scheidsrechter lag het eerste doelpunt al achter Sander Westdijk.
Wederom een domper, maar niet iets nieuws.
BAS A1 is vaker slecht uit de startblokken gekomen. We herstelde ons prima, want na het doelpunt begonnen we gelijk op de helft van de tegenstander te voetballen. Dit resulteerde dan ook in meerdere kansen, door schoten op lat en paal.
Na 10 minuten moest Remon Claassen het veld verlaten voor Jeroen van Dijk in verband met een enkelblessure. Door wat omzettingen in de defensie bleven we druk op de tegenstander houden. Ondanks dat viel tegen de verhouding in de 0-2 voor 't Harde in de touwen. Verbazing van iedereen. Hoe kan het wezen dat je goed voetbalt met mooie combinaties en toch met 2-0 achter staat.
We lieten het er niet bij zitten en knokte ons dan ook voor rust nog naar 1-2 via Robin Vos.
In de rust werd bevestigd dat we moesten geloven in eigen kunnen. Met goed voetbal en de juiste inzet zou de eerste helft een vervolg krijgen met uiteindelijk doelpunten.
In de tweede helft bleef Roel v/d Burg aan de kant en kwam Danny Schutte op zijn plaats te spelen. Er werd gelijk agressief begonnen waaruit na 9 minuten de aansluitende treffer van Cor v. Woerkom gemaakt werd.
Niets was minder waar, deze middag was voor BAS A1. Na 71 minuten stond de 4-2 voor de thuisploeg op het scorebord door treffers van Danny Schutte en Rick Aernaudts.
Om toch een zekerheidje in te bouwen werd Leen van Nieuwenhuizen gebracht, als extra slot op de deur, voor de moegestreden Rik van Dijk.
Terechte euforie aan BAS-zijde.
Dat dit er toe leidde dat 't Harde de 4-3 nog maakte mocht de pret niet drukke.
De twee verlossende doelpunten werden in de laatste vijf minuten door een prima spelende Kay-Marnix Oomen nog binnen getikt.
Thuisspelen, mooie foto's, goed voetbal en een prima eindresultaat, wat wil je nog meer. Een zaterdagmiddag voor BAS A1 om op voor te borduren.

Kay-Marnix Oomen

Rick Aernaudts

Danny Schutte

Cor van Woerkom

Robin Vos

BAS JO19-1 - HARDE 'T A1: 6 - 3 (1 - 2)

3' doelpunt 0 - 1
23' doelpunt 0 - 2
43' doelpunt 1 - 2  Robin Vos (-)

54' doelpunt 2 - 2  Cor van Woerkom (-)
70' doelpunt 3 - 2  Danny Schutte (-)
71' doelpunt 4 - 2  Rick Aernaudts (-)
78' doelpunt 4 - 3
86' doelpunt 5 - 3  Kay-Marnix Oomen (-)
89' doelpunt 6 - 3  Kay-Marnix Oomen (-)

Opstelling BAS JO19-1 (4-3-3):