De Haere, Haerderweg 19 Doornspijk

TEGEN TWAALF MAN IS TEVEEL

Deze middag was DSV'61 uit Doornspijk de grote rivaal van BAS A1 uit Biddinghuizen.
Er werd om 13.15 uur vertrokken vanaf "de Schelp", wat achteraf te laat bleek te zijn. Door allerlei wegwerkzaamheden moest er over Harderwijk gereden worden. Dit duurde bij elkaar een half uur langer als gepland. Eén auto moest daarnaast ook nog drie B1-spelers oppikken in Hierden om BAS A1 compleet te maken.

Het beloofde een mooie middag te worden. DSV'61 had immers al veel tegen doelpunten moeten incasseren in de competitie en stond ook nog eens lager op de ranglijst als de manschappen uit Biddinghuizen. De laatste training afgelopen woensdag hebben we ons dan ook bezig gehouden met veel en snel afronden op doel.

In Doornspijk aangekomen werd er nog gevraagd of dat er een kwartiertje later begonnen kon worden i.v.m. de omleiding.
Maar niets was bescpreekbaar. Na snel omkleden werd er nog gauw een tien minuten durende warming-up gehouden op een grasstrook van 10 bij 30 meter. De ontvangst was dus niet van dienaard dat het er gemoedelijk aan toe zou gaan.

Rik van Dijk was deze middag afwezig, Bas Westerhof nog altijd geblesseerd wat ook gold voor Jeroen van Dijk.
Plus puntje in deze was dat Roel v/d Burg weer wat speelminuten kon maken vanwege een herstellende knieblessure.
Met 14 man sterk werd er precies om 14.30 uur afgetrapt.
Of het kwam door de slechte voorbereiding of het onwennige kunstgras, maar binnen twee minuten lag de 1-0 voor DSV '61 al in de touwen. Weg voorspellingen. Er moest een achterstand weggewerkt worden, wat voor de rust niet gerealisserd werd.
De gehele wedstrijd werd gekenmerkt door vreemde beslissingen van de scheidsrechter. Iedere keer werd het tempo uit het spel gehaald, wat irritatie opwekte aan BAS kant.
In de eerste helft was er dan ook een moment dat we met 9 man stonden te voetballen omdat Leen van Nieuwenhuizen en Sander Westdijk voor vijf minuten aan de kant zaten.
De tweede helft werd aangevangen met de afspraak ons eigen spel te spelen en niet teveel te argeren op de scheidsrechter.
We moesten wat meer het duel in gaan en wilde we het tij nog keren dan moest dat met meer inzet gebeuren.
Zo gezegd zo gedaan, alleen de doelpunten bleven uit. Elf spelers van DSV '61 en een thuisfluitende scheidsrechter was teveel.
Na 90 minuten werd er afgefloten en moest BAS A1 teleurgesteld naar huis.

Volgende week uit naar Hatto Heim in de hoop met een volledig elftal. Want twee wedstrijden spelen op één zaterdag is voor menigeen niet te behappen.

DSV '61 A1D - BAS JO19-1: 1 - 0 (1 - 0)