Reaal Dronten A1 6 - 0 (3 - 0) BAS JO19-1

Deze zaterdag werd er afgereisd naar Dronten om aan te treden tegen Reaal Dronten.
Eén ploeg die al twee wedstrijden gewonnen had in de competitie.
Terwijl bij BAS A1 de nulstand nog op het bord stond.
Bas Westerhof moest verstek laten gaan vanwege een enkelblessure en Danny Schutte had privé-verplichtingen.
Desalniettemin vol enthousiasme richting Reaal met verder twaalf fitte spelers. De B1 had keurig, door Kay en Tom in Dronten af te zetten, voor de nodige aanvulling gezorgd.
Lekker voetballen in een warm Dronten met voldoende wissels.
BAS A1 kwam dan ook ijzersterk uit de startblokken. Het enige wat er aan ontbrak waren de doelpunten. Reaal had de eerste 15 minuten moeite om onder de druk van BAS A1 vandaan te komen en begon hierdoor veelvuldig op elkaar af te geven.
Op de bank hadden ze er niet raar van opgekeken als de 2-0 op het scorebord had gestaan, maar het mocht niet zo zijn.
Uit een onschuldige vrije trap voor Reaal viel het doelpunt a/d andere en voor BAS A1 de verkeerde kant.
We kwamen in een fase dat we elkaar nodig hadden om de schouders er onder te zetten. Niets was minder waar. Doordat we alleen bezig waren met negatief te praten, het niet accepteren van elkaar, viel alles bij BAS A1 op slot.
De 2-0 viel dan ook al vrij snel na de openingstreffer, door te gemakzuchtig uit te verdedigen van onze linksback.
Reaal voetbalde veelal vanuit een organisatie waarbij de linkerkant van ons niet verdedigd hoefde te worden. Er werd dus veel over de rechterflank gespeeld en kwam er veel ballast op onze rechtshalf en rechtsback te liggen.
Leen werd dan ook naar de kant gehaald om plaats te maken voor Mustafa. Het was nu aan BAS A1 om onder de druk vandaan te komen. Vlak voor rust werd door Reaal de 3-0 nog binnengetikt door het niet goed neerzetten van elkaar.
Na rust zouden we de draad weer oppakken om er met elkaar als team nog wat van te maken. Dit kreeg even een deukje toen 2 minuten na rust de 4-0 uit het net gehaald moest worden.
Tom Schaap had Cor vervangen en Kay moest zich als mid-mid aandienen omdat Rick Aernaudts last had van zijn enkel na een overtreding. De tweede helft kenmerkte zich vooral door grove overtredingen van Reaals kant wat leidde door het neerzagen van Roel. Even werd gevreesd voor een scheen- of kuitbeen breuk, maar gelukkig viel de schade mee.
De scheidsrechter had deze middag zijn handen vol aan al het gewissel en de vele overtredingen.
BAS A1 speelde de tweede helft vanuit een prima opbouwende defensie waarbij wel veel loopvermogen van onze middenvelders werd gevraagd.
Dat de 5-0 en 6-0 nog vielen in het laatste kwartier van de tweede helft was wat geflatteerd. De uitslag zou anders doen vermoeden, maar BAS had niet zonder punten terug hoeven te keren naar Biddinghuizen.
Deze middag hebben we elkaar 45 minuten lang positief benadert. Volgende week weer iets om naar toe te werken om dit 90 minuten lang vol te houden.
Dan gaan we thuis tegen Elspeet onze eerste punten te pakken.

REAAL DRONTEN A1 - BAS JO19-1: 6 - 0 (3 - 0)