12-9-2009, 14:30 uur
Mheenzicht, Dorpshuisweg 1 Hierden

VALSE START

Om 13.00 uur meende we af te reizen voor de uitwedstrijd naar v.v. Hierden. Maar dan moeten we wel genoeg auto's hebben en moet een ieder wel op tijd wezen. Na enige uitleg aan Bas en Mustafa te hebben gegeven, zullen we de volgende keer een betere voorbereiding hebben.
In de voorbereiding ook al tegen Hierden geoefend te hebben, weliswaar toen met twee B1-spelers, en met 3-1 te hebben gewonnen. Werd er hoopvol om 14.00 uur in een zonovergoten Hierden begonnen met de warming-up.
Deze werd als vanouds op correcte wijze geleidt door onze aanvoerder Wouter Foppen.
Voor aanvang van de wedstrijd werd er nog even gewaarschuwd voor onderschatting, want wij kunnen dan wel van ze winnen in een oefenduel. Hierden had voor de beker gewonnen met 3-0 van F.C. Horst, en BAS A1 had een week geleden nog verloren van F.C. Horst met 4-2. Een wedstrijd dus waarin het twee kanten op zou kunnen gaan. Helaas, de eerste helft ging het één kant op. En jammer genoeg stonden we keer op keer met de rug tegen de muur. We kwamen niet aan voetballen toe en er werd dus maar wat naar voren gekegeld. Iedere bal van Sander Westdijk moest noodgedwongen een lange bal worden. Niemand die de bal deze eerste helft graag wilde hebben. In de 31e minuut kwamen we dan ook terecht met 1-0 achter. Gelukkig bleef het daarbij in het eerste deel.
De rust werd al mopperend door de coach ingevuld. Inzet werd er niet getoond. Ieder duel werd verloren en van opbouw was al helemaal geen sprake.
De uitwerking van de speech heeft een kleine 20 minuten geduurd in de tweede helft. Er werd uitstekend druk gezet, duels werden gewonnen, het zag er hoopvol uit. Vanaf de zijlijn kregen we de indruk dat de 1-1 in de lucht hing. Totdat er aan de andere kant een hoekschop door v.v. Hierden genomen werd en Thom Heijboer zijn tegenstander een swieper gaf, wat leidde tot een penalty. Onze uitstekende lijnkeeper, Sander Westdijk hield de strafschop er keurig uit. Toch knakte er iets bij BAS A1, terwijl je juist zou zeggen dat er moed uitgeput wordt na een goede redding.
Niets was minder waar. Te weinig inzet en uiteindelijk een iets wat geflateerde uitslag van 4-0. Genoeg huiswerk voor ons allen dus om de tweede competitie-wedstrijd beter te presteren.
Volgende week nog een keer tegen F.C.Horst oefenen om het één en ander uit te proberen.

HIERDEN A1 - BAS JO19-1: 4 - 0 (1 - 0)