Vriendschappelijke wedstrijd
31-1-2008
De Schelp, Sportlaan 36 Biddinghuizen

Bewijzen

Vandaag 31 januari stond de al eerder geplande oefenwedstrijd tegen BAS 2 op het programma. Waar hij eerder door de vele regen val werd afgelast ging hij vandaag met een fikse wind en de hele dag regen gewoon door. De A1 was gehavend zich te bewijzen tegen over het 2e (met een fikse aanvulling uit het eerste) die veel te makkelijk dachten over de wedstrijd. “8-0, 9-0 we pakken ze wel even in”waren de letterlijke woorden van een deel uit de selectie. Helaas voor hun ging het niet zo makkelijk.
vrnl
(K) Ricus- (V) Stephan- Tim- Guido- Killian – (M) Niels- Corné – Koen (A) Paul – Youri- Rick. Dit was de opstelling waarin de A1 ging starten.

De eerste 5 minuten waren voor het 2e de A1 was aan het zoeken naar hoe ze het moesten aanpakken. Na 5 minuten kwam de grip op het 2e en werden de meeste kansen uitverdedigt of goed gered door keeper Ricus die een puike wedstrijd keepte. Helaas kwam het 2e toch op voorsprong via rechtsvoor Frank van Dekken. Frank werd diep gestuurd waarna Killian en Koen de achtervolging inzette door een foute communicatie liepen ze tegen elkaar op en wist Frank de bal via Ricus het doel in te schieten. Toch kreeg het 2e na de redelijk snelle 1-0 geen grip op de A1. Er werd goed verdedigt en iedereen hielp mee. Deze inzet werd beloond door een doelpunt in de 40ste minuut van Corné op ’t Hof. Corné heeft al verscheidene malen mee gedaan met het 2e en is daar een bekende. Toch wist Oguzhan Corné diep te sturen. Corné die op snelheid kwam kon de bal mooi langs keeper Boy Bies schieten en de A1 stond weer op gelijke hoogte met de selectie. Dit frustreerde een aantal personen uit het 2e en er werd wat heen en weer geschreeuwd. Het is aardig beschamend als je voor de wedstrijd meld met 8/9-0 te winnen en je een tegendoelpunt krijgt.

In de rust werden een paar puntjes rechtgezet in het elftal waaronder Tim die van de rechtsvoor verschoof naar de midmid en Oguzhan naar de rechtsmid en Paul naar de rechtsvoor.

De A1 ging hard van start en dit resulteerde meteen in een reeks van kansen. Helaas voor de jongelingen van BAS kwamen ze niet op voorsprong. Het net werd niet gevonden doordat de keeper Bart van Dongen ( gewisseld in de rust) goed op zijn plaats stond. Corné kwam het dichtst bij hij schoot de bal op de paal waarna de bal achterging. Toen na 10 minuten aanvallen het 2e in een counter overging werd de bal via Rolf voor gegeven waarna Lowie de bal in 1 keer van buiten de 16 uit de lucht in de linker hoek kon snoeien. Dit was de 2e keer dat het 2e op voorsprong kwam. De A1 ging meer druk zetten dit resulteerde in veel acties maar ook veel tegenaanvallen door de vele gaten die werden achtergelaten. Rick kreeg de bal een aantal keren goed voor. In de slot fase was het alles op alles de aanvallen vlogen van de ene kant van het veld naar de andere kant. Voor het 2e kwam Fatos 2 keer 1op 1 maar wou te graag scoren en werd steeds onderschept door Ricus. Ook Erwin ten Cate wist met zijn schot het net niet te vinden. Voor de A1 kwamen de gevaarlijkste kansen in de laatste minuten uit de 2 corners achter elkaar. Tot 2 keer toe kon Koen de bal buiten de 16 aannemen en uithalen. De eerste keer was het de keeper die de inzet keerde en de 2e keer de lat.

De wedstrijd werd gewonnen met een kleine zege door BAS 2. Het publiek had zich wel vermaakt leuk voetbal met veel kansen.