WHC A2 3 - 2  BAS JO19-1
13-10-2007
Mulderssingel, Hoeloosweg 15 Wezep

BAS verliest uit in slot minuten

Vandaag was geen goede dag van BAS voetbal er waren maar 3 teams die wonnen de rest speelde gelijk of verloren. De A1 moest uit spelen tegen WHC A2. WHC staat met het zelfde aantal punten gelijk met BAS.(7 punten) BAS wist nog geen 1 uit wedstrijd in winst te eindigen dit seizoen. Thuis werd overigens nog niet verloren van de 3 wedstrijden werden er 2 in winst geëindigd en 1 in een gelijkspel. BAS moest deze wedstrijd winnen om aansluiting te houden voor de top. De scheids van vandaag dat was niet veel maar daar hadden beide kanten last van. Hij durfde geen besluiten te nemen en daardoor werd de sfeer steeds grimmiger.

De wedstrijd begon en de A1 begon met veel druk vooruit waardoor de verdediging van BAS vaak met een man mindersituatie kwam doordat het middenveld van WHC ver doorschoof. Zo kreeg Koen meteen in de eerste 5 minuten 2 waarschuwingsschoten van de rechter aanvaller die meteen liet zien dat hij snel genoeg was. Helaas voor hem stond hij 2 keer buitenspel. Ricus die een hele goede wedstrijd keepte hield BAS op de been. In de 20ste minuut moest helaas Guido het veld verlaten nadat Ricus een inzet kon keren probeerde de aanvaller van Wezep de bal over hem heen te liften. Koen die de bal weg schoot van de lijn schoot de bal recht in het gezicht van Guido, die meteen neerging en behoorlijk duizelig oogde. WHC profiteerde optimaal na het uitvallen van Guido. De bal werd met een steekbal tussen de nog positie zoekende verdediging richting de spits. De spits van WHC wist de bal met een mooie curve het doel in te krijgen. Zo stond BAS alweer tegen een achterstand aan te koekeloeren. 1-0 voor de thuisploeg. De 10 minuten daarna werd er nog naar de posities gezocht en kwam BAS er weinig uit. De verdediging + keeper heeft er de eerste helft voor gezorgd dat het 1-0 bleef en geen 5-0.

In de rust werd de opstelling weer verandert naar 4-3-3 zodat er toch meer druk naar voren kwam. Na de rust was BAS erg opgefokt en wou iedereen voor de winst vechten. Dat resulteerde in een doelpunt in de 10e minuut van Jeroen die alweer zijn 8ste treffer van het seizoen maakte. Sam speelde Koen in die de bal naar Corné kaatste. Corné stuurde Jeroen met een steekpass de diepte in en speelde de verdediging zoek. Jeroen schoot de bal met een hard schot langs de keeper. De 1-1 was een feit en de druk nam toe. Beide ploegen wouden de volle mep aan punten hebben. WHC was na ongeveer 20 minuten spelen trefzeker. Nadat de aanval van WHC met een man meer situatie kwam te staan, werd de verdediging uitgespeeld en werd het 2-1. de Biddinghuizenaren lieten het er niet bij zitten en gingen meteen weer in de aanval. In de 75ste minuut was het doelpunt daar na goed doorjagen van Koen die door 2 man werd belaagd speelde hij de bal weg en bracht 2 WHC spelers ter val. Zo kon Fatos de bal op Jeroen spelen. Die voor de 2e keer vanmiddag de bal langs de keeper kreeg. Nu was het weer gelijk en met nog een kwartier te spelen werd de sfeer alsmaar grimmiger. Hun linksvoor dacht dat hij een duikelaar was en vond het nodig om bij ieder zuchtje van de wind in de 16 de stervende zwaan te spelen. Hem word aangeraden op ballet te gaan. Het leek op een gelijkspel uit te gaan maar helaas mocht dit niet zo zijn. Nadat er een corner was voor WHC probeerde Koen de bal weg te schieten na een schot maar raakte de bal fout waardoor die bij de midmid kwam. De midmid schoot de bal in 1 keer uit de lucht strak in de hoek. Ricus en Koen baalde en vielen op de grond. Na dit doelpunt was de adrenaline groot. Na de aftrap wist Koen 4 man uit te spelen en de bal bij Jeroen te krijgen helaas kreeg hij de bal op de lat en was de eind stand 3-2 in het voordeel van de Gelderse ploeg. Helaas volgende week staat er een beker wedstrijd op het programma tegen Emst die 3e in de poule staat met een gelijk aantal punten als BAS die 2e staat op doelsaldo. De vraag is dus wie gaat er door naar de volgende ronde. Kom de A1 allen aanmoedigen in dit thuisduel. Tot dan!!!