BAS JO19-1 - IJVV A1 : 2-2

BAS JO19-1 2 - 2  IJVV A1
6-10-2007

BAS A1 nog steeds ongeslagen in thuisduels

Vandaag stond de wedstrijd tegen de nummer 2 op het programma. IJVV A1 vorig jaar gedegradeerd en dus een moeilijke ploeg. Remon was vandaag toch aanwezig en kon wel meespelen. De warming-up werd goed opgepakt door iedereen en de opstelling was duidelijk. De beloning bij winst was 2 kratjes bier van Bert.

De wedstrijd begon en beide ploegen creëerde kansen. Jeroen stuitte op de keeper fatos kon net niet uithalen maar ook IJVV was gevaarlijk voor het doel ze kwamen niet vaak tot een schot en waren zo niet bepaald gevaarlijk. In de 7e minuut was er een opmerkelijke wissel Ricus werd er uitgehaald en Remon was zijn vervanger. Na ongeveer 20 minuten gespeeld te hebben was het eerste doelpunt een feit helaas voor bas was het doelpunt voor IJVV er was een foute communicatie in de verdediging en keeper Remon wou de bal weg slaan. In plaats daarvan kopte de spits de bal over hem heen en kon de links voor de bal er in lopen. 0-1. Dit was het teken om er een schepje boven op te doen alleen bleef IJVV gevaarlijk en Bas had niet het geluk dat de ballen in het doel verdwenen.

In de rust werd alles even scherp gezet en werd het positief coachen weer naar boven gehaald. In de 2e helft was BAS sterker en werden er meteen na rust 3 kansen in een minuut gecreëerd helaas werd alles gekeerd door de keeper. Na 12 minuten gespeeld te hebben in de 2e helft werd Koen van de links back naar linksvoor gelanceerd door Sam. Koen kwam voorbij 2 spelers en wist de bal bij Corné op de 16 te geven. Hij gaf een mooi steekballetje naar Jeroen die de bal er in liep en de 1-1 was daar. Een mooie aanval en goed afgerond. Meteen na de aftrap was het weer raak. De druk op IJVV werd meteen weer verhoogd en zo werkte de verdediger de bal fout weg en kwam de bal voor de voeten van Youri. Youri nam de bal met een stuiter aan en wist de bal verwoestend tegen het net te kussen. Een prachtig doelpunt om in te lijsten. 1-2 Helaas was deze voorsprong niet van lange duur. 2 minuten later werd een schot van buiten de 16 via Remon onderkant lat het doel in getikt en was de voorsprong weer naar een gelijkspel gebogen. Na de 2-2 werd de sfeer grimmiger de ene harde tackel na de ander werd ingezet IJVV raakte gefrustreerd omdat de scheids niet meezat en zo werd de rechtsvoor voor 5 minuten van het veld gestuurd ( wegens praten). In die 5 minuten werd er een tackel ingezet op de keeper die de bal al vast had. Koen zei er wat van en kreeg een rochel naar zich toe geworpen. Helaas voor de Rechtsmid werd dat gezien door de scheids en deze speler mocht voor de rest van de wedstrijd vertrekken. Er werden tackles ingezet die meer bedoeld waren om iemand pijn te doen dan dat er voor de bal werd gegaan. Ook werden de ouders van de tegenstander boos tegen Jeroen nadat hij een speler onderuit haalde. De uitslag bleef 2-2. Een mooie uitslag voor Bas. Volgende week WHC hopelijk is dan de zelfde inzet aanwezig als vandaag.