DOS Kampen A2 4 - 0  BAS JO19-1
15-9-2007
De Maten, De Maten 2 Kampen

Bas verliest na slecht spel

Het was de 15e van de maand september. Wedstrijd 2 stond op het programma en de tegenstander was Dos Kampen A2 die vorige week een ruime zege boekte uit tegen SVL met 5-1. BAS heeft net als Kampen 3 punten gepakt in de eerste wedstrijdronde op het Bastion werd met 6-2 gewonnen van KHC A1D. De blessurelijst van BAS A1 liegt er niet om, die breid zich steeds verder uit. Na Niek Sam en Koen en Killian is ook Rick toegevoegd hij kampt tegen een spierscheuring aan. Daarom waren 2 B spelers er bij gehaald. Bas Westerhof en Robin Vos waren de spelers die de A1 gingen versterken. De eerste keer dat de gebroeders Westerhof zij aan zij streden in 1 team.

De wedstrijd werd sterk begonnen. De ballen kwamen goed aan en er was dreiging naar voren. Het net werd helaas niet getroffen. Na ongeveer 10 minuten leek het wel of er een knop van fanatiek naar nonchalant werd omgezet. Alles ging fout en er werd veel op elkaar gezeken. De ballen werden hoog aangespeeld maar kwamen niet aan en de ontvanger kreeg de volle laag. ( jongens voortaan eerst kijken of je het zelf goed deed ) Hierdoor was de sfeer in het team grimmig en kon Dos Kampen in de 24ste minuut scoren. De spits werd vrijgespeeld door linksbuiten die de bal keurig naar achteren terug legde nadat de keeper voor zijn voeten lag. Dit doelpunt kwam onverwacht en het gescheld werd hevig. Jeroen liet dat op een andere manier blijken en schopte nadat de bal de zijlijn gepasseerd was de rechtsachter na tegen zijn schenen en kreeg hier voor een terechte gele kaart. 2 minuten later zou er nog een gele kaart vallen alleen dit keer was het de rechtsachter zelf die Jeroen terug pakte door hem voor het strafschop gebied neer te halen via het ouderwetse shirtjes trekken. (shirtjes ruilen gebeurt bij de profs ook pas na de wedstrijd.) de 2-0 viel 5 minuten daarna na weer goed combinatie spel van de spitsen. En weer 5 minuten later werd de bal slordig weggewerkt door Paul de mid-mid kon uithalen maar waar Ricus zijn inzet nog kon keren was de spits trefzeker en zette zo de 3-0 op het bord. Vlak voor tijd viel ook de 4-0 nog en keek BAS A1 tegen een fikse achterstand aan.

In de 2e helft verving Remon Ricus en Jeroen viel geblesseerd uit. Het team werd om gegooid en de 2e helft werd gestreden. De kansen kwamen en Dos kwam nauwelijks bij Remon. De spits snapte namelijk 9 van de 10 keer niet dat je niet voor de verdediging moet gaan staan van de tegenstander omdat je dan buitenspel staat. Corné was het dichtst bij een treffer maar hij zag zijn inzet worden gekeerd door een mooie redding van de Kampense doelman die een mooie wedstrijd keepte, hij wist zijn doel 90 minuten schoon te houden. De B1 spelers speelde een goede wedstrijd en hierbij bedankt voor de hulp. Helaas kon niemand van Bas zijde het verschil maken. Zelfs topscorer Fatos wist vandaag geen doelpunt te maken.

Maandag staat de oefenwedstrijd tegen VVOG A2 op het programma hopelijk word er dan wel gevoetbald en word er alleen positief gecoacht. Half 7 vertrekken en half 8 spelen in Harderwijk tot dan.